Индийската космическа станция, изпратена да изследва Слънцето, измина 920 000

...
Индийската космическа станция, изпратена да изследва Слънцето, измина 920 000
Коментари Харесай

Индийската космическа станция все по-близо до Слънцето

Индийската галактическа станция, изпратена да изследва Слънцето, измина 920 000 км, което е повече от половината път до задачата, съобщи Агенция Франс Прес, като цитира Индийската организация за галактически проучвания (ISRO).

Апаратът " Адитя-L1 ", чието име на санскрит значи " слънце ", беше изстрелян на 2 септември за четиримесечна задача. Той е екипиран с научни принадлежности за наблюдаване на външните пластове на Слънцето.

Станцията е напуснала " сферата на въздействие на Земята ", поемайки към точката на Лагранж L1, оповестиха от Индийската организация за галактически проучвания. Тя се намира на 1,5 милиона километра от Земята.

" Това е вторият следващ път, в който ISRO изпраща галактически уред отвън сферата на въздействие на Земята, като първият е задачата " Марс Орбитър " (2013-2014 г.), добави галактическата организация.

Япония и Китай също са изстреляли свои лични задачи за наблюдаване на Слънцето, въпреки и в околоземна орбита.

Ако новата индийска задача е сполучлива, то сондата ще бъде първата, която азиатска страна извежда в орбита към Слънцето, отбелязва Агенция Франс Прес.

Съединени американски щати и Европейската галактическа организация (ЕКА) имат галактически апарати за проучване на Слънцето, като се стартира с програмата " Пионер " (Pioneer) на НАСА през 60-те години на предишния век.

На 23 август т.г. Индия стана първата страна, която приземи галактически уред покрай южния регион на Луната. Преди нея единствено Съединени американски щати, Съюз на съветските социалистически републики и Китай бяха направили сполучливо такава интервенция.

Връзката с лунохода, доставен на естествения сателит на Земята през август в границите на задачата „ Чандраян-3 “, обаче беше изгубена. Засега той не е реагирал на опитите на експертите да я възстановят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР