Индия забрани износа на бял ориз, с изключение на ориза

...
Индия забрани износа на бял ориз, с изключение на ориза
Коментари Харесай

Индия забрани износа на ориз, освен сорта басмати

Индия забрани износа на бял ориз, като се изключи ориза басмати, като ограничаването влиза в действие неотложно, сочи документално изказване на Главна дирекция " Външна търговия " към индийското министерство на търговията и индустрията, оповестено през днешния ден.

Индия е най-големият експортьор на ориз в света, а съгласно локалната Асоциацията на експортьорите на ориз възбраната може да има влияние върху пазара, сравнимо с това на войната в Украйна върху доставките на пшеница, заяви Ройтерс.

Индийското държавното управление съобщи, че постанова възбраната, откакто цените на ориза на дребно се покачиха с 3 на 100 в границите на месец, защото късните мусонни дъждове повредиха посевите.

Докато закъснелите мусони предизвикаха огромен дефицит на дъжд доникъде на юни, то по-късно проливните дъждове предизвикаха обилни вреди върху засетите площи с ориз.

Индия е източник на повече от 40 % от международния експорт на ориз, само че ниските ресурси допускат, че всяко понижаване на доставките може да тласне нагоре цените на храните, написа Българска телеграфна агенция. 
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР