Индия вчера започна да предлага подсилваща доза на ваксината срещу

...
Индия вчера започна да предлага подсилваща доза на ваксината срещу
Коментари Харесай

Индия направи платена бустерната доза на ваксините срещу коронавирус

Индия през вчерашния ден стартира да предлага подсилваща доза на имунизацията против КОВИД-19 на всички пълнолетни хора, само че безвъзмездни инжекции в държавните центрове ще получават единствено служащите от първата линия и хората на възраст над 60 години, съобщи Асошиейтед прес.
В свое изказване от петък индийското министерство на опазването на здравето прецизира, че хората ще могат да получат инжекция с "предпазна доза " девет месеца след имунизиране с втора доза. Хората отвън двете предпочитани категории ще би трябвало да заплащат за подсилващата доза в частни институции.
По публични данни до момента в Индия с най-малко една доза на имунизацията против КОВИД-19 са били инжектирани към 96% от хората на възраст над 15 години и към 83% от хората са били инжектирани с две дози. В Индия програмата за инжектиране с подсилваща доза стартира през януари, като достъп до нея тогава имаха здравните служащи и служащите от първа линия, както и хората на възраст над 60 години със здравословни проблеми.
През последните седмици Индия регистрира внезапно намаляване на случаите на новозаразени с ковид и здравното министерство заяви за 1054 нови случая през последните 24 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР