Индия стартира третата си мисия до Луната и се надява

...
Индия стартира третата си мисия до Луната и се надява
Коментари Харесай

В търсена на ВОДА: Индия изстреля ракета към Луната

Индия започва третата си задача до Луната и се надява да стане първата, която ще кацне наоколо до южния полюс, който рядко е проучен, съобщи Би Би Си. Ще отнеме малко време, с цел да стигне до такава степен. Орбиталният уред, спускаемият модул и марсоходът " Chandrayaan-3 " се чака да дойдат едвам в края на август.

Но в случай че успее, Индия ще стане едвам четвъртата страна - след Съединени американски щати, Китай и някогашния Съветски съюз - която сполучливо ще реализира меко кацане на Луната. На ракетата няма астронавти.

Ако " Chandrayaan-3 " успее да сложи сполучливо апарата " Vikram " на повърхността на Луната, Индия ще стане първата страна, която ще кацне наоколо до малко проучвания южен полюс. Това е регион, който остава в сянка, доста по-голям от този на северния полюс на Луната. Според учените има доста по-голяма възможност в този регион да бъде открита вода. „ Индия има по-голям теоретичен интерес към южния полюс, тъй като екваториалната област, която е безвредна за кацане, към този момент е достигната и за нея има доста данни ”, споделя ръководителят на „ Isro ” Срийдхара Паникер Соманатх.

" Ако желаеме да създадем значимо научно изобретение, би трябвало да отидем в нов регион като южния полюс, само че там има по-големи опасности за кацане ", добави той. НАСА също разгласи проектите си да изпрати американски астронавти на южния полюс на Луната до 2024 година - главно с цел да търсят вода.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР