Индия произвежда над 60% от ваксините, продавани в световен мащаб,

...
Индия произвежда над 60% от ваксините, продавани в световен мащаб,
Коментари Харесай

Не и без Индия: световната фармацевтична индустрия в надпревара за ваксини

Индия създава над 60% от имунизациите, продавани в международен мащаб, и въпреки нейният фармацевтичен бранш за 40 милиарда $ към момента да не взе участие в производството на скъпите инжекции на Pfizer Inc и Moderna, страната ще играе основна роля в ваксинирането на огромна част от света, предава Ройтерс.

Индийските компании са подготвени да създават осем по-достъпни ваксини, предопределени за битка с ковид, в това число Covishield на AstraZeneca, наречена от разработчиците си " ваксина за света ".

" По света се създават доста ваксини, само че единствено една страна има индустриален потенциал да прави задоволително количество, с цел да задоволи потребностите на жителите във всяка страна, и това е Индия ", съобщи посланикът на Австралия в Индия Бари О'Фарел, откакто обиколи обектите за произвеждане на ваксини в Индия с редица други дипломати.

Serum Institute of India (SII), най-големият производител на ваксини в света, към този момент е складирал над 50 милиона дози от инжекциите на AstraZeneca, до момента в който чака утвърждение за незабавна приложимост и от английските, и от индийските управляващи.

SII възнамерява до юли следващата година да създаде общо 400 милиона дози Covishield и основава нови поточни линии, от които да слизат по към един милиард ваксини годишно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР