Индия планира да продаде 15% от акциите на държавно дружество

...
Индия планира да продаде 15% от акциите на държавно дружество
Коментари Харесай

Индия търси купувач на дял за $680 милиона в производител на изтребители

Индия възнамерява да продаде 15% от акциите на държавно сдружение с активност в региона на защитата, като книжата ще бъдат пуснати на обществено предложение. Това е удостоверил министър председателят на страната Нерендра Моди.

Според проектите индийското държавно управление ще продаде в началото 10% от акциите на производителя на изтребители Hindustan Aeronautics с алтернатива за в допълнение още 5%. При най-ниска единична цена от 1001 рупии, разпродажбата би привлякла капитал от 50,2 милиарда рупии или 680 милиона $.

Въпросната най-ниската единична стойност е с към 15% под тази, на която книжата са се търгували на борсата в Мумбай в сряда.

Тази стъпка е основна за държавното управление на Индия, което незабавно набира пресен капитал, с цел да ограничи бюджетния недостиг, възходящ на фона на най-сериозният спад на стопанската система на страната от десетилетия насам, написа Bloomberg.

През този месец индийското държавно управление реши да спре вноса на над 100 разнообразни от военни произведения. Техният внос е коствал на страната 47 милиарда $ през последните 5 години. Приоритет на управляващите в този момент е да подтикват локалното произвеждане.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР