Индия освободи гълъб, който бе затворен в продължение на осем

...
Индия освободи гълъб, който бе затворен в продължение на осем
Коментари Харесай

В Индия освободиха гълъб, обвинен в шпионаж

Индия освободи гълъб, който бе затворен в продължение на осем месеца заради съмнение в шпионаж, оповестиха АП и Агенция Франс Прес.

Обвинението против пернатото най-сетне бе публично снето, сочи известие от петък на организацията за отбрана на правата на животните PETA.

Птицата беше хваната през май с два пръстена на краката и прикрепени към тях „ нечетливи бележки “. Гълъбът бе арестуван във ветеринарна клиника в Мумбай, преди да бъде освободен на 30 януари от полицията, прецизираха природозащитниците.

Според всекидневника „ Таймс ъв Индия “ бележките били написани на китайски, което разтревожило проверяващите.

„ Полицията беше разкрила процедура за шпионаж против птицата, само че затвори случая в края на следствието си “, показва вестникът. 

В последна сметка се оказва, че гълъбът е спортна птица от Тайван, която е избягала и е стигнала до Индия. С позволение на полицията гълъбът бе трансфериран в клона на PETA в Мумбай, чиито лекари го пуснаха на независимост във вторник. 

Арестите на домашни гълъби за шпионаж не са необичайност в Индия. През 2016 година един от тях беше задържан, откакто беше хванат покрай пакистанската граница, носейки известие, заплашващо премиера Нарендра Моди.

През 2020 година полицията в следения от Индия Кашмир освободи гълъб, принадлежащ на пакистански риболовец, откакто инспекция откри, че птицата, прелетяла през мощно милитаризираната граница сред нуклеарните страни, не е разузнавач.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР