Индия, Китай и Турция могат да станат гаранти за сигурността

...
Индия, Китай и Турция могат да станат гаранти за сигурността
Коментари Харесай

Зеленски добавя нови държави като гаранти

Индия, Китай и Турция могат да станат гаранти за сигурността на Украйна, счита Владимир Зеленски. " В момента се интересуваме от поръчители за сигурност. И измежду тях виждаме водещи страни, които могат да ни дават някакви гаранции за сигурност. Съединени американски щати, Англия, Полша, Германия, Франция могат да бъдат измежду гарантите на сигурността, а ние предлагаме и на Китай да стане поръчител за сигурността “, сподели Зеленски в изявление за телевизионния канал на Индийската република.

„ Ние също по този начин предлагаме Турция като поръчител за сигурност. И мисля, че Индия, в случай че има предпочитание да се причисли към листата на гарантите, ще се радваме да поканим Индия, тъй като тя е доста мощна страна ", добави Зеленски.

По-рано съветският външен министър Сергей Лавров сподели, че Москва е за основаване гаранции за сигурност на Русия, Украйна и всички европейски страни " в сходство с документите, които са били признати от доста години в границите на ОССЕ и които прокламират правилото, че никоя страна няма да укрепи личната си сигурност за сметка на сигурността на другите. "

Лавров също по този начин съобщи, че Русия е предложила Беларус да бъде една от страните-гаранти на бъдещия руско-украински контракт, в този момент се координират всички въпроси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР