Индия и Русия обсъждат споразумение за свободна търговия, съобщиха министри

...
Индия и Русия обсъждат споразумение за свободна търговия, съобщиха министри
Коментари Харесай

Индия и Русия водят преговори по споразумение за свободна търговия

Индия и Русия разискват съглашение за свободна търговия, оповестиха министри от двете страни през днешния ден, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Подобно съглашение би задълбочило още повече двустранните търговски връзки, които процъфтяват след експлоадирането на войната в Украйна.

Министърът на външните работи на Индия Субрахманям Джайшанкар съобщи на събитие в Делхи, че държавното управление му е постигнало " авансово съглашение " по търговски контракт, който съгласно министъра на търговията и индустрията на Русия Денис Мантуров ще донесе гаранции за двустранните вложения.

Индия не е подлагала на критика категорично нахлуването на Русия в Украйна (което Москва назовава " специфична военна интервенция " ) и приканва за спокойно разрешаване на спора посредством разговор.

Русия, която е обичаен снабдител на съоръжение за отбранителния бранш, измести предишния месец Ирак и стана най-големият снабдител на недопечен нефт за Индия. Общият индийски импорт от Русия се е нараснал съвсем четири пъти до 46,33 милиарда $ през годината до 31 март. 

Москва се стреми да усили вноса на машини от Индия, с цел да усъвършенства комерсиалния си баланс, сподели Мантуров.

През ноември Ройтерс заяви, че Русия вероятно се стреми да внася над 500 продукта от Индия за основни браншове, в това число коли, самолети и влакове, на фона на западните наказания, които възпрепятстват  опциите на Москва да поддържа действието на съществени браншове.

Индия също по този начин се стреми да понижи възходящия си търговски недостиг с Русия, която от десетилетия е най-големият й снабдител на военно съоръжение и е четвъртият по величина пазар за индийски фармацевтични артикули.

Джайшанкар съобщи, че индийският бизнес може да се възползва от съветските технологии и Делхи работи за изглаждане на проблемите с заплащанията, узаконяването и логистиката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР