Индия и Обединените арабски емирства подписаха във вторник споразумение за

...
Индия и Обединените арабски емирства подписаха във вторник споразумение за
Коментари Харесай

Индия се свързва с Европа през Близкия изток

Индия и Обединените арабски емирства подписаха във вторник съглашение за търговски кулоар, който има за цел да свърже Европа с Индия през елементи от Близкия изток по море и железопътен превоз - част от упорит проект, подсилен от Съединени американски щати и Европейския съюз, предава " Ройтерс ".

Съобщението за рамковото съглашение, реализирано по време на визитата на министър-председателя Нарендра Моди в страната от Персийския залив, беше оповестено в изказване на индийското външно министерство, макар че бяха оповестени малко детайлности за контрактуваното сред страните.

" Това ще се основава на предходни разбирания и съдействие по този въпрос и ще насърчи съдействието сред Индия и ОАЕ, засилвайки районната съгласуваност ", се споделя в изказване на министерството.

Коридорът, разгласен предишния септември в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Ню Делхи, има за цел да се простира от Индия през Арабско море до Обединените арабски емирства и през Саудитска Арабия, преди да се свърже през Йордания и Израел с Европа.

В изказването на министерството обаче не се загатва нито една страна с изключение на Индия и ОАЕ, районна арабска мощ в Персийския залив, чиито връзки са построени върху повече от век търговски връзки.

Споразумението за икономическия кулоар Индия-Близкия изток идва на фона на продължаващата повече от четири месеца война в Газа, която провали подкрепяните от Съединени американски щати проекти за по-нататъшна интеграция на Израел с арабските му съседи. Саудитска Арабия

Министерството на външните работи на ОАЕ не отговори на искане за коментар по отношение на детайлностите на съглашението.

Моди се срещна с президента на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян, който индийският водач постоянно назовава собствен брат.

" Днес нашият район минава през мъчно време, само че заради нашите връзки с вас, ние построяваме доста очаквания и чакаме с неспокойствие бъдеще с Индия, което дава отговор на нашите упоритости ", сподели шейх Мохамед на среща с Моди във вторник, съгласно видео, споделено в канала на Моди в YouTube.
 Фермерски митинги обгърнаха и Индия
Фермерски митинги обгърнаха и Индия

Столицата Делхи е оградена с бодлива тел, циментови блокове и ограда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР