Индия, една от най-бързо развиващите се икономики в света, е

...
Индия, една от най-бързо развиващите се икономики в света, е
Коментари Харесай

На всеки 33 дни в Индия се ражда по един нов милиардер. Но страната е пред сериозна криза

Индия, една от най-бързо разрастващите се стопански системи в света, е изправена пред сериозна обществена рецесия.

Доклад, оповестен от икономистите Томас Пикети и Лука Шанел, демонстрира, че неравенството в страната не е било на такова високо равнище от 1922 година насам.

Делът от националния приход, притежаван от най-богатия 1% от популацията, е повишен трагично през последния съвсем век.

" Този 1% от популацията е имал по-малко от 21% от общия народен приход в края на 30-те години, като делът пада до 6% при започване на 80-те. Днес обаче той надвишава 22 на 100 ", излиза наяве от документа, представен от Quatrz.

Изчисленията сочат, че неравенството е било на най-ниското си равнище сред 70-те и 80-те години на предишния век, когато индийската стопанска система към момента е следена от страната, а брутният вътрешен артикул (БВП) е доста по-малък от през днешния ден.

" Между 1951 - 1980 година най-бедните индийци, които са представлявали 50% от популацията, са имали 28 на 100 от общия народен приход ", показват специалистите.

" Между 1980 и 2014 година обаче наклонността се обръща ", излиза наяве от документа.

Според изчисленията на Credit Suisse Research Institute най-богатия 1% от индийците управляват 58,4% от националния приход. Този резултат не е толкоз неочакван, като се има поради, че от 2010 година на всеки 33 дни в Индия се " ражда " по един нов милиардер.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР