Индия е важен партньор на България в Азиатско-тихоокеанския регион, готови

...
Индия е важен партньор на България в Азиатско-тихоокеанския регион, готови
Коментари Харесай

Председателят на парламента отчете нарастващата световна икономическа роля на Индия

Индия е значим сътрудник на България в Азиатско-тихоокеанския район, подготвени сме да поставим старания за задълбочаване на нашето партньорство, съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков по време на срещата си с вицепрезидента и ръководител на горната камара на индийския парламент Джагдип Дханхар, заяви пресцентърът на Народното събрание.

След диалозите, пред медиите Желязков уточни, че са били набелязани няколко тематики от двустранно естество, най-много в областта на образованието, културата, младежта. Трябва да бъде подписана стратегия за съдействие в региона на науката и технологиите още тази година, акцентира той, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това, съгласно него, ще даде опция да се възвърне българският лекторат в Делхийския университет. От друга страна, ще даде опция за поощряване на вложенията, и то в подтекста на предстоящото сключване на съглашението за свободна търговия сред Европейски Съюз и Индия. Те търсят нашата поддръжка за техни начинания като тази за резистентност при бедствия и рецесии, изясни ръководителят на Народното събрание.

Той дефинира срещата си с Джагдип Дханхар като израз на високо политическо равнище, която има за цел да възвърне интензивността на връзките сред България и Индия, които, по думите му, са обичайни, само че през последните години, сякаш и поради нашите вътрешни неуредици, са били сложени на назад във времето. Ролята на А зия през идващите години ще нараства неимоверно и тя ще бъде един от главните геополитически и геоикономически играчи в международния ред, счита Желязков.

Имаме задачата да насърчим двустранните вложения, третият по величина и нтернет провайдер в Индия е българска компания, доставя близо 1 милион семейства с интернет , това е пътят, по който би трябвало да търсим нови пазари и нови благоприятни условия, разяснява ръководителят на Народно събрание. Той добави, че Индия влага в региона на новите технологии и по този начин се основават доста работни места.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР