Индия докара 35 арестувани сомалийски пирати в Мумбай, дни след

...
Индия докара 35 арестувани сомалийски пирати в Мумбай, дни след
Коментари Харесай

Застрашени от доживотен затвор: Индия изправя пред съда пиратите, отвлекли българските моряци

Индия докара 35 задържани сомалийски пирати в Мумбай, дни откакто военноморски командоси освободиха отвлечения транспортен съд " Руен " и избавиха заложниците, измежду които има 7 българи.

Отвличането на плаващия под малтийски байрак " Руен " през декември беше първият случай от 2017 година насам, когато сомалийски пирати сполучливо се качват на борда на товарен транспортен съд.

Операцията против пиратите е траяла два дни

Индийските командоси се качиха на кораба и поеха контрола над него на 17 март на към 480 км от крайбрежията на Сомалия.

Ескадреният миноносец INS Kolkata, който ръководеше избавителната интервенция, е дошъл в Мумбай през днешния ден, превозвайки всички 35 мъже, упрекнати в отвличането, съобщи Агенция Франс Прес.

В момента те пътуват към Оман с 10 души защита, посочи Таня Димитрова

В изказване на военноморските сили се споделя, че интервенцията е " в поддръжка на правилата на интернационалното право и на уговорката за обезпечаване на безвредни морета и морска сигурност в района ".

Журналист на Агенция Франс Прес, който е бил на мястото на случая, е видял по какъв начин всеки от арестуваните мъже е бил закопчан с белезници и отведен в полицейски микробус.

Всички виновни институции остават в цялостна готовност до сполучливото завръщане на моряците ни

Говорителят на военномоските сили показва, че тази седмица за първи път от повече от десетилетие насам хванати в морето мъже ще бъдат докарани на индийския бряг, с цел да бъдат съдени за пиратство.

Съгласно индийските закони за битка с пиратството мъжете са застрашени от смъртна присъда, в случай че бъдат наказани за ликвидиране или опит за ликвидиране, и от пожизнен затвор единствено за пиратство.

Всички те са в положително здраве и сега се поставят старания за тяхното навреме завръщане

Спасяването предходната събота беше кулминационната точка на 40-часова интервенция.

Командосите се спуснаха с парашути от боен аероплан C-17, с цел да се качат на кораба в офанзива, която " сполучливо притисна в ъгъла и принуди " всичките 35 пирати на борда да се предадат, се споделя в по-ранно изказване на военноморските сили.

Те освободиха 17-те членове на екипажа на " Руен " - 9 от Мианмар, 7 от България и един от Ангола - никой от които не беше ранен при спасяването. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР