Индексиране на всички пенсии, повишаване на общинските субсидии за издръжка

...
Индексиране на всички пенсии, повишаване на общинските субсидии за издръжка
Коментари Харесай

Русенските пенсионери посрещат Деня на възрастните хора с нерешени проблеми

Индексиране на всички пенсии, повишение на общинските дотации за прехрана на пенсионерските клубове и по-качествени здравни услуги. За това упорстват хората от третата възраст в Русе в Международния ден на възрастните хора.

Русе

По данни на осигурителния институт 72 000 са пенсионерите в крайдунавския град. И тази година те ще посрещнат празника със своите болки и очаквания.
Красимира Маринова - ръководител на Общинския съвет на „ Съюз на пенсионерите 2004 " - Русе: 220 лева пенсия при 40 години трудов стаж е извънредно незадоволително. Един от проблемите е, че персоналните лекари доста мъчно се съгласяват да посещават тежко болните по домовете... Също по този начин се изписват слухови апарати, само че доста от тях са некачествени.Рени Колева - зам.-председател на Областното управление на „ Съюз на пенсионерите 2004 " - Русе: Какъв е най-големият проблем за възрастните хора?...самотата. Самотата е заплашителен камшик.
А един от методите да бъде решен този проблем са пенсионерските клубове, където възрастните хора могат да се социализират. Финансирането им обаче е незадоволително.
Красимира Маринова - ръководител на Общинския съвет на „ Съюз на пенсионерите 2004 " - Русе: Тази година имаме включена огромна сума за наеми за прилагане на общинските пространства, което е непостижимо за нас.
За празника пенсионерите в Русе си пожелават здраве и живот по европейски стандарт. На 1 октомври, по самодейност на Червения кръст, в Русе се открива Ресурсен център в поддръжка на възрастните хора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР