Индексиране на цените на 5 основни инфраструктурни проекта поиска кметът

...
Индексиране на цените на 5 основни инфраструктурни проекта поиска кметът
Коментари Харесай

„Модър-Царевец” и още 4 проекта поскъпнаха със 7,5 млн. лева, Зико иска индексация на цените

Индексиране на цените на 5 съществени инфраструктурни плана изиска кметът Здравко Димитров от Общинския съвет. На идната сесия ще се гледа повдигането на цените по 5-те контракта, като индексацията е до 20%, както се методическите инструкции на Министерството на финансите.

Общата сума, която би трябвало да се доплати на строителите е 7,5 млн. лв., като тя е за три стартирани плана - „ Модър-Царевец”, Брезовско шосе и Кукленско шосе, както и два идни – бул. „ Хаджи Димитър” и ул. „ Царевец”.

Най-голямата сума е за реконструкцията на Брезовско шосе, която е част от Водния цикъл, като ще бъдат дадени в допълнение 3,5 млн. лв.. За „ Модър-Царевец” са планувани 1,2 млн. лв., а за Кукленско шосе 905 хиляди лв.. За двата незапочнати плана от 40-милионния заем се желаят 899 000 лв. за „ Хаджи Димитър” и 830 000 лв. за „ Царевец”.

Предложението е средствата да бъдат обезпечени 50% през тази година, а другата да се заложи в бюджета за 2023-а година. От Бюджет 2022 ще се вземат по 1 млн. лв. от реконструкциите на Рогошко шосе и Голямоконарско шосе, за които към момента няма публични поръчки, а другите 1,7 млн. лв. от уличните поправки за регионите.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР