Имунитетът на бившия председател на македонския парламент Трайко Веляноски няма

...
Имунитетът на бившия председател на македонския парламент Трайко Веляноски няма
Коментари Харесай

Македонският парламент не свали имунитета на бившия си председател, де факто обвинен за опит за преврат

Имунитетът на някогашния ръководител на македонския парламент Трайко Веляноски няма да бъде свален, оповестява БГНЕС, базирайки се на северномакедонската медия " Локално ".
За решението към този момент е известен и съдът в югозападната ни съседка.
Веляноски беше задържан за малко дружно със Спиро Ристовски и Миле Янакиески на 20 февруари по отношение на погрома на Народното събрание от протестиращи на 27 април 2017 година, при което над 100 индивида бяха ранени.
" Констатациите от досъдебното произвеждане демонстрират, че обвинените при започване на 2017 година са подготвили и изпълнили проект с желание да предотвратят мирното прекачване на властта. За тази цел те са организирали и платили всеобщи митинги, на първо време пред Държавната изборна комисия, а по-късно и митингите на придвижването " За Македония ", довели до нахлуването в Народното събрание на Република Северна Македония на 27 април 2017 година Цялостната партийна конструкция и осезаемите средства за реализиране на задачата са разрешили непрестанно понижаване на броя на полицейските чиновници, които да охраняват протестите”, обявиха от прокуратурата.
" В нахлуването са взели участие патриотични сдружения и наемници. С това обвинените са провокирали възприятие на неустановеност, опасност и боязън измежду жителите ", настояват още прокурорите.
Междувременно някогашният македонски министър председател Никола Груевски се оплака във Фейсбук, че по нито един от случаите няма закононарушение и вследствие на това няма никакво обикновено правно доказателство, само че все пак щял да бъде наказан с оптимално тежка присъда. Груевски към този момент е наказан на две години затвор за нелегално придобиване първокласен " Мерцедес " и преди повече от три месеца избяга в Унгария.
" Това не го допускам, а го имам като информация от вътрешни източници. Дори и всички други обвинени по някои от случаите да бъдат освободени, мен ще ме осъдят на оптималната присъда. Така е контрактувано. Поне към този момент ", написа Груевски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР