Импланти на изкуствена колянна става, изработени по изцяло индивидуален модел

...
Импланти на изкуствена колянна става, изработени по изцяло индивидуален модел
Коментари Харесай

В „Сърце и Мозък“ имплантираха индивидуален модел на става на 56-годишен мъж

Импланти на изкуствена колянна става, направени по напълно самостоятелен модел бяха сполучливо сложени на 56-годишен мъж от болница „ Сърце и Мозък “ в Бургас. Интервенцията е осъществена от началника на отделението по „ Ортопедия и травматология “ – доктор Петьо Братоев и неговия екип.

Мъжът потърсил помощ, заради тежки дегенеретивни промени в коляното, след неколкократни предходни хирургични намеси разследване на спортни контузии. Само ден след интервенцията, тойотново бил на крайници и почнал рехабилитация.

Високотехнологичната„ Сърце и Мозък “ е третата болница в страната, в която се ползват модерните и щадящи за пациента оперативни интервенции.

Спецификата на този случай е, че ставата и инструментите за слагането ѝ са направени особено за съответния пациент, а имплантът следва оптимално тъкмо анатомичните особености на оперираната става въз основата на авансово направен 3-D модел, изясняват от медицинския екип. По думите им, техниката е извънредно прецизна, с предоперативно 3D обмисляне и следваща самостоятелна направа, което носи редица преимущества за пациентите. В съпоставяне със общоприетите ставни импланти самостоятелната става следва модел, съвсем еднакъв с действителния анатомичен орган. Интервенцията се реализира за доста по-кратко оперативно време. Техническият инструментариум е минимизиран, а това понижава неведнъж риска от инраоперативна зараза.

Методът за слагане на самостоятелни ставни импланти е по-малко травматичен, което понижава интра и следоперативните опасности, разрешава по-бързото възобновяване на пациентите, както и по-добра функционална реадаптация, разясняват експертите от отделението.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР