Имоти край морето достигнаха цена от 3000 евро/кв.м. Но има

...
Имоти край морето достигнаха цена от 3000 евро/кв.м. Но има
Коментари Харесай

Имоти край морето достигнаха цена от 3000 евро/кв.м

Имоти край морето доближиха цена от 3000 евро/кв.м. Но има и извънредно преференциални предложения, които стартират от 373 евро за кв. метър.

Най-скъпо на квадратен метър излизат първокласните и изцяло обзаведени жилища, както и тези, които са в непосредствена непосредственост до морските талази. Купувачите имат огромен избор от оферти на пазара и могат да намерят жилище съгласно финансовите си благоприятни условия.

Едно от най-скъпите оферти на един от уеб страниците за парцели е за апартамент от 64 кв. м. в Созопол с цена 202 хиляди евро. Цената на квадрат излиза 3156 лева, което е висока цена даже за жилище в центъра на София. Имотът е толкоз безценен, тъй като е изцяло обзаведен и се намира в мини първокласен комплекс на самия плаж на къмпинг Смокиня, сочи инспекция на " Труд ".

Има оферта и за продажба на първокласно обзаведен апартамент във Варна, околност Евксиноград с цена 2368 евро на кв. метър. Тъй като апартаментът е многостаен и има повърхност от 266 кв. м. цената му е 630 хиляди евро.

В обитаемоте места край морето има и доста по-евтини жилища, само че цените са много по-високо в сравнение с през предходната година. Има оферти с цени към и под 500 евро за кв. м., само че те по-скоро са изключение, а не нещо постоянно срещано на пазара. Една от най-изгодните предложения е за изцяло обзаведен апартамент в к.к. Елените със цена 373 евро на кв. метър. Жилището е с повърхност 255 кв. м, което дефинира и цената му от 95 хиляди евро.

В Несебър продават апартамент на цена 500 евро на кв. метър непосредствено от строителя. Той е изцяло подготвен - боядисани стени, подови настилки и подготвена баня. Новият притежател би трябвало единствено да го подреди и може да се нанесе незабавно. С повърхност от 200 кв. м апартаментът излиза 100 хиляди евро. В Слънчев бряг може да бъде открит изцяло обзаведен апартамент на цена 705 евро на кв. м. С повърхност от 146 кв. м цената му излиза 103 хиляди евро.

Но множеството купувачи търсят по-малки жилища, по тази причина техните цени на квадрат са по-високи. Повечето купувачи на ваканционни парцели край морето са българи, които ще прекарват в тях няколко седмици в годината. Затова търсят жилища с по-малка повърхност, които костват по-малко, а и са по-лесни за поддръжка. Повечето предложения на пазара са на притежатели, които продават изцяло обзаведени и подготвени за прилагане парцели.

През идващите десетина години цените на парцелите сигурно ще са нарастнали. Затова, в случай че мислим дълготрайно, покупката на жилище е най-хубавата инвестиция, разяснява финансов съветник.

Ако на човек му би трябвало парцел, да вземем за пример желае да се изнесе от родителите си или фамилията се е нараснало с още едно дете и към този момент е нужен по-голям апартамент, не би трябвало да се чака, безапелационни са консултантите. Дългосрочно във времето цените на парцелите ще нарастват и договорката не трябва да се отсрочва. Лихвите по заемите не престават да са извънредно ниски, а лихвите по депозитите са покрай нулата.

Ако човек желае да купи парцел за инвестиция, би трябвало доста добре да си направи сметката и да реши дали желае да печели от отдаване на парцела чартърен или от повишение на цената му. Каквато и рентабилност да получи от отдаване на парцела чартърен, тя ще бъде по-висока от нулевите лихви по банковите депозити. Но при покупка за инвестиция при сключването на договорка страстите не би трябвало да са водещи, поучават специалистите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР