Имиграцията, околната среда, ЕС, Русия - тези въпроси предизвикват търкания

...
Имиграцията, околната среда, ЕС, Русия - тези въпроси предизвикват търкания
Коментари Харесай

Ето за какво спорят участниците в преговорите за новия германски кабинет

Имиграцията, околната среда, Европейски Съюз, Русия - тези въпроси провокират търкания сред възможните съдружни сътрудници в бъдещото държавно управление на Германия, отбелязва Агенция Франс Прес, във връзка почналите през днешния ден договаряния за нов кабинет на Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила.

Имиграцията

Консерваторите на Меркел плануват повече ограничавания в миграционната политика. След дълги препирни партията на канцлера в Берлин - Християндемократическия съюз (ХДС) и баварската й посетрима - групировката Християндемокракратически съюз (ХСС) се схванаха най-после да лимитират при известни условия броя на претендентите за леговище до 200 000 годишно. Зелените и свободните демократи обаче имат запаси към това число.

Събирането на фамилиите също се чака да заеме огромна част от идните разисквания. Консерваторите не желаят част от бежанците да получат опция да поканят и фамилиите си. Зелените, в противен случай, приветстват този вид, който съгласно тях ще улесни интеграцията на новодошлите. Либералите желаят също така да лимитират правото на престояване за бежанци от воюващи страни.

Разногласия провокира и въпросът за претендентите за леговище от Мароко, Алжир и Тунис. Зелените са срещу мнението на ХДС и ХСС, съгласно което трите страни от северозпадна Африка са "сигурни страни ".

Околната среда

Политиката по околната среда и енергетиката е доста значима тематика за Зелените, които държат непременно да реализират прогрес в тези сфери. Те упорстват за неотложно затваряне на 20-те най-големи замърсители измежду централите, работещи на въглища, и за дефинитивно прекъсване на всички ТЕЦ-ове от този вид до 2030 година Консерваторите и либералите считат за неосъществим цялостния отвод от изкопаеми горива и предизвестяват за отрицателни последствия за предприятията от бранша.

Бъдещето на дизелните горива в страната, раздирана от абсурда с манипулираните мотори, също е измежду предстоящите тематики за дискусии; свободните демократи прочее авансово се оповестиха срещу започването на "лов на вещици " против дизела.

До момента Меркел се въздържа от радикални ограничения против автомобилостроителите - един от стожерите на немската стопанска система.

Европейски Съюз

Общо е единодушието, че са нужни промени в Европейски Съюз, само че има несъгласия в избора на средствата - по-специално, що се отнася до предложенията на френския президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила, засягащи еврозоната. Еколозите поддържаха концепциите на Елисейския замък, само че свободните демократи остро ги разкритикуваха, също както и част от консерваторите в ХДС и в партньорския баварски съюз.

Париж се афишира за общ бюджет на еврозоната, а консерваторите и свободните демократи отхвърлят тази самодейност, опасявайки се основно от вероятността за солидарна отговорност по задълженията.

Русия

Либералите, както и баварците от ХСС, се афишират за повдигане на икономическите наказания, наложени на Русия, поради което ги упрекват в прокремълски настроения. По време на акцията водачът на Свободната демократическа партия Кристиан Линднер направи усещане с изявление, съгласно което анексията на Крим би трябвало да се преглежда като "постоянно краткотрайно състояние ".

Ангела Меркел и Зелените твърдо се опълчват против всякакво намаляване на антируските наказания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР