Усме води Колумбия до победа с 1-0 над Ямайка и място на четвъртфиналите на Световната купа за жени

...
Играчи в края на осминафиналния мач от Световното първенство за
Коментари Харесай

Играчи в края на осминафиналния мач от Световната купа за жени 2023 г. между Ямайка и Колумбия на правоъгълния стадион в Мелбърн, в Мелбърн на 8 август 2023 г. Играчи в края на осминафиналния мач от Световното първенство за жени през 2023 г. между Ямайка и Колумбия на правоъгълния стадион в Мелбърн, в Мелбърн на 8 август 2023 г. - Авторско право WILLIAM WEST / AFP От Euronews  с AP Публикувано на 08/08/2023 - 14:05

Голът на Каталина Усме донесе първата победа на Las Cafeteras в директните елиминации на Световното първенство за жени.

Колумбия си проправи път към първия си  четвъртфинал благодарение на гол на Каталина Усме във вторник за победата с 1-0 над Ямайка.

РЕКЛАМА

Двата отбора се стремяха към първа победа във фазата на елиминациите, като победителят продължи към историческо първо пътуване до осминафиналите на световния турнир. Но южноамериканската страна надделя.

Линда Касиедо не вкара, но 18-годишната звезда на Реал Мадрид създаде възможности и тества защитата на Ямайка, която не допусна гол в групова фаза.

Колумбия имаше повече положения през първото полувреме, но здравата защита на Ямайка издържа и мачът остана без голове на почивката.

Имаше страшен момент, когато Труди Картър от Ямайка беше ударена силно в лицето до топката в 21-та минута, но тя се върна.

Вратарят на Ямайка Беки Спенсър успя да отбие центрирането на Усме в 29-ата. Кайседо изпрати топката над вратата с шанс в 38-ата.

Дру Спенс от Ямайка получи жълто в края на полувремето с шпагат на Кайседо, след като Шантел Суаби получи жълт картон.

Спенс едва не вкара гол с глава в 82-ата, но мина малко встрани. Тя вдигна ръце към лицето си в недоверие за пропуснатия шанс да изравни играта.

Колумбия ще се изправи срещу европейския шампион Англия в събота на стадион „Австралия“ в Сидни. Англия напредна с дузпи след нулево равенство с Нигерия в понеделник вечерта.

Усме празнува, след като улови дълъг пас на Ана Гузман и завърши спокойно в 52-ата минута.

Las Cafeteras, които направиха третото си участие на Световно първенство, също достигнаха осминафиналите през 2015 г., но бяха спрени при поражение с 2-0 от Съединените щати.

Reggae Girlz имаха само един гол в груповата фаза, Удар с глава на Алисън Суаби при победата с 1:0 над Панама. Те обаче предизвикаха историческо разочарование, като завършиха наравно с Бразилия в последния си групов мач.

РЕКЛАМА

След като победи Южна Корея в началото на Световната купа, Колумбия нокаутира Германия с 2-1, преди да падне от стартира Мароко във финала на групата.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР