Името на този изискан фестивал не е избрано случайно -

...
Името на този изискан фестивал не е избрано случайно -
Коментари Харесай

Пиано Екстраваганца 2017 - за малки и големи, за традиционалисти и откриватели

Името на този изтънчен фестивал не е определено инцидентно - за седма поредна година " Пиано Екстраваганца " ще предложи на софийската аудитория букет от събития, в които всеки би разкрил нещо за себе си: традиционалистите - шедьоври на класиката в осъществяване на световнопризнати интерпретатори; хората с откривателски дух - стратегии с непознати и непредвидени комбинации, с джаз импровизации и модерни композиции.

Началото ще бъде сложено на 25 септември в Аулата на Софийския университет с рецитал на изключителния български пианист Евгени Божанов, а закриването на фестивала на 6 октомври и тази година ще бъде белязано от нещо ново - за първи път на една сцена ще творят като камерно дуо огромната оперна прима Веселина Кацарова и пианистът Людмил Ангелов - един от най-уважаваните български музиканти, създател и артистичен шеф на " Пиано Екстраваганца ".

Ще бъде продължена и просветителната линия, заложена в програмата на фестивала предходната година с Ден на отворените порти и близка среща с чудесния нов концертен роял, закупен след дарителска акция от фондациите " Пиано Екстраваганца " и " Културни вероятности ": На 1 октомври, Деня на музиката, вратите на Централния боен клуб ще бъдат отворени за всички искащи да вземат участие, а след авансово записване доста от тях могат да получат и открит урок от Людмил Ангелов. Регистрацията става на уеб страницата на фестивала.

Интересни детайлности за програмата на седмото издание на " Пиано Екстраваганца " споделя артистичния шеф Людмил Ангелов в изявление за предаването " Алегро виваче " по стратегия " Хоризонт ". Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР