Името на служителка в сектор Пътна полиция - Бургас се

...
Името на служителка в сектор Пътна полиция - Бургас се
Коментари Харесай

Хванаха служителка на КАТ в схема за предупреждения на пътни проверки

Името на служителка в бранш " Пътна полиция - Бургас " се появи в скица за ранно предизвестие за инспекции на пътя с присъединяване на униформени и други хора. Системата работила от 3 януари до 18 май предходната година, преди да бъде разпоредена инспекция от Дирекция „ Вътрешна сигурност ".

В група във Viber, служители на реда споделяли в действително време информация за точките, на които КАТ снима за превишена скорост. Така, участниците в чата имали опция да научат в какъв брой часа, на коя дата и къде тъкмо ще бъдат ситуирани триногите. Своевременно били известявани и за скоростните режими.

В групата били включени 189 сегашни чиновници на Министерство на вътрешните работи и 39 представители на синдикални организации от Бургас, Несебър, Поморие, Созопол, Плевен и Ловеч, които уведомили по лист 52 физически и юридически лица, отвън системата на вътрешното министерство.

Това излиза наяве от решение на Бургаския административен съд по импортирана тъжба от служителка от бранш „ Пътна полиция " в МВР-Бургас.

За интервала 21 януари-18 май, съгласно разпечатките, от телефонния ѝ номер били изпратени общо 16 известия във Viber, които съдържали данни за вида автоматизирани механически средства за надзор на скоростта, имената на разнообразни улици на територията на Бургас, на разнообразни километрични индикатори на пътища І-ви и ІІ-ри клас от републиканската пътна мрежа, наименования на местности, както и часови интервал за инспекциите.

В посочените дати и времеви интервали, фактически се осъществявал надзор, а това представлявало служебна загадка. След осъществената вътрешна инспекция, полицейската инспекторка била осъдена с неодобрение.

Тя оспорва в съда, твърди, че глобата е незаконосъобразна, упорства да бъде анулирана и претендира за разходи. Искането ѝ е отхвърлено от магистратите, като решението не предстои на обжалване.

Текст: Елеана Цанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР