Името на Керанка, заедно с тези на още 22 жени,

...
Името на Керанка, заедно с тези на още 22 жени,
Коментари Харесай

Керанка поиска да напусне мъжа си, но плати с живота си

Името на Керанка, дружно с тези на още 22 дами, бяха прожектирани върху фасадата на Народното събрание от Българския хелзински комитет. Акцията бе във връзка дебатите в обществото за Истанбулската спогодба.
В Дир.бг ще ви разкажем истории за дами, подложени на домашно принуждение. Някои са се оплаквали на разнообразни институции, само че без резултат.

Емил и Керанка се оженили през 2011 година. Животът им се стекъл по този начин, че се наложило да се реалокират в дома на бабата на мъжа - Еленка в добричкото село Поручик Гешаново. Възрастната жена умряла при започване на февруари 2014 година.

Внукът й и брачната половинка му обаче решили да скрият тялото на старицата , с цел да могат да вземат парите й. Те не споделили на никого, че бабата е умряла и заровили тялото й в мазето, Керанка изтеглила 42 413,83 лева от сметката на баба Еленка, протекция я и през идващите няколко месеца фамилията се изолирало изцяло от близките, с цел да не се разбере, че старицата е мъртва.

Трупът в мазето обаче изострил връзките сред Емил и Керанка , а тежката загадка станала причина за доста кавги сред тях.

На 21 септември 2014 година те събрали облеклата си, всички документи, парите на бабата, натоварили всичко в буса си, взели и двете си кучета и тръгнали към гробищния парк във варненското село Тополи, където бил заровен бащата на Емил.

По пътя обаче 28-годишната Керанка споделила със брачна половинка си, че не може повече да устоя на напрежението и счита да го напусне. Бусът бил спрян малко преди входа на гробищния парк. Жената пуснала двете кучета. В същото време 33-годишният Емил слязъл от колата, отворил багажника и взел ножа, оставен там. Той се наранил пред очите на жена си, крещял, че я обича и не може да допусне да го напусне.

Керанка се уплашила и хукнала да бяга по алеята. Мъжът й обаче я настигнал и почнал да я постанова с юмруци и ритници. Жената крещяла и опитвала да се защищити с ръце и тогава Емил почнал да я ръга с ножа. По-късно правосъдните медици ще преброят 12 прободно-прорезни рани с нож по шията, гърдите, корема и ръцете на Керанка. Един от тях, в сънната артерия, се оказва гибелен за младата жена.

В рамките на две минути на тел. 112 са подадени няколко сигнала за кървавия екшън. Пристигналите на място екипи на полицията и "Бърза помощ " мъчно стигнали до тялото на дамата, защото двете кучета не допускали никого наоколо. Емил пък крещял, че ще се самоубие, и съумял да се наръга в гърдите с ножа, само че бе избавен от лекарите.

Съдебно-психиатричната и психична експертиза откри, че 33-годишният мъж, който е някогашен първенец по културизъм, страда от шизоидно-личностово заболяване , разследване от постоянния банкет на анаболи, стероиди и ефедрин. Той е нападателен и избира да позволява зародили спорове с принуждение.

Експертите обаче решиха, че все още на убийството на Керанка, Скорчев е разбирал дейностите си и е можел да управлява постъпките си,

В съда подсъдимият неведнъж посочваше, че желае да му бъде наложена смъртна присъда поради това, което е направил. В хода на делото доста пъти той повтори, че не желае да живее.

През април 2015 година Варненският областен съд осъди на 25 години затвор Емил Скорчев , само че заради съкратеното разследване присъдата бе понижена на 13 години и 4 месеца затвор.

Няколко месеца по-късно Апелативният съд в морския град промени присъдата на някогашния културист, като му даде доживотна присъда. Пак поради съкратения развой тя бе понижена на 25 години затвор.

На 23 септември 2015 година Емил Скорчев бе открит мъртъв в килията си във варненския затвор. Младият мъж бил под непрекъснато наблюдаване, поради голям брой опити за самоубийство. Въпреки това той употребявал всяка опция да се изолира в спалното помещение в пандиза. За опитите си да отнеме живота си той употребявал огледалце за бръснене , на което пандизчиите имат право. Скорчев се заклал със стъклата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР