Името му е Бял крал, то е новородено бяло лъвче

...
Името му е Бял крал, то е новородено бяло лъвче
Коментари Харесай

Испания се радва на първото бяло лъвче в света, родено в зоопарк

Името му е Бял крал, то е новородено бяло лъвче и съгласно шефа на зоопарка в испанския град Гийена е като плюшена играчка, съобщи Франс прес.

Но бебето е отхвърлено от майка си след мъчно раждане на 31 май.

Бял крал е първият бял лъв в света, роден в зоопарк. Директорът на зоопарк " Мундо " Хуан Луис Малпартида обича да гушка и да храни новороденото с биберон.
In Spain, the white lion cub whose mum didn't want him
— Susan Leihy (@SleihySusan)
" Раждането му беше мъчно " , споделя той. Майката е бяла лъвица, пристигнала от Тайланд преди четири години. Тя родила петнадесет дни след термина. Новороденото било едро . " Представете си какъв брой се е мъчила ", споделя Малпартида, който е на 73 година и от дете живее, заобиколен от животни.



След раждането лъвицата въобще не се грижела за бебето , което три дни по-късно било в положение на хипотермия, хипогликемия и дехидратация.
White King, el león blanco al que su madre no quería
— Página|12 (@pagina12)
Днес е първият ден, в който го виждам с вдигната глава, споделя шефът. Той прибавя, че майката към този момент е спокойна и желае да се освободи от дребното. Директорът на зоопарка споделя, че чиновниците ще се грижат за дребното, до момента в който не укрепне и когато преценяват, ще го върнат на родителите му. Тогава обаче ще съществува риск от съревнование с бащата.

Зоопаркът отваря за гости в четвъртък, откакто бе затворен поради пандемията от новия ковид.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР