Името Елена е от гръцки произход и означава избрана, светла,

...
Името Елена е от гръцки произход и означава избрана, светла,
Коментари Харесай

Ето каква е съдбата на жените с името Елена

Името Елена е от гръцки генезис и значи „ определена ”, „ светла ”, а може да се пояснява и като „ факел “, „ огън “, „ светлина “, " искряща ", " блестяща ", " слънчева ", " лунна ", " огнена ". Смята се, че името Елена е производно име от Хелиос, бога на слънцето в древногръцката митология. Според втората версия, името Елена е обвързвано с това по какъв начин са се наричали античните гърци - елини.

Името Елена най-често се асоциира с древногръцката героиня Елена Троянска (спартанска), поради която избухва Троянската война, разказана в епоса на Омир.  Така името вечно се свързва с епитета „ красивата “. Елена е жизнерадостна и оптимистична. Окръжаващите я дефинират като интелигентна, бърза и сърдечна. За мъжете Елена е извънредно привлекателна.

Малката Елена обича приказките и живее във вълшебния им свят. Тя е благо, чинно и състрадателно дете.  Може да докара бездомно животно в къщи, само че при положение, че родителите ѝ не го одобряват, тя няма да покаже неотстъпчивост и ще се подчини на волята им. В учебно заведение се оправя добре с помощта на отличната си памет. Обича спорта.
Елена е общителна, възприемчива, толерантна и лековерна. Тя умерено и некритично възприема мненията на другите. Умее да заобикаля ненужните спорове. В допълнение, не е лишена от вътрешен глас, която правилно ѝ служи при реализирането на житейските ѝ проекти. Вярва на всички, само че на тези, които злоупотребяват с доверието й, тя в никакъв случай няма да елементарни. През целия си живот се бори с мързела си и това се трансформира в главен мотор на всичките й достижения. Тя се отличава с добре изразена нематериалност и нараснала възбудимост. Остро възприема неприятностите и компликациите на живота. В същото време е умна, не се колебае при заплаха. Проявява изключителна съобразителност и досетливост, когато взема решение проблемите си или санкционира някого.

ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР