Името Джон Съртис е добре познато, както на феновете на

...
Името Джон Съртис е добре познато, както на феновете на
Коментари Харесай

Продава се уникалното BMW на Джон Съртис

Името Джон Съртис е добре познато, както на почитателите на автомобилни, по този начин и на феновете на мотоциклетния спорт. Този човек е единственият, печелил международни трофеи и във Формула 1 (1964-а), и в Кралския клас при мотоциклетите (1956, 1958, 1959 и 1960-а). Роден е през 1934 година и умира през 2017-а.



Приживе е собственик на едно неповторимо BMW 507. Автомобилът е създаден през 1957 година и бързо се трансформира в легенда. От модела баварците вършат единствено 252 бройки, което през днешния ден го трансформира в същинска колекционерска полезност. Колата на Джон Съртис е оборудвана с 3.2-литров V-образен осемцилиндров мотор, който разполага с мощ от 150 конски сили.



Максималният въртящ миг се предава на задните колела през четиристепенна механична скоростна кутия. След като си поръчва извънредното BMW, освен това с алтернатива корав сваляем таван, Джон Съртис е притеглен от тима на Ferrari.



От Скудерията му дават "служебен " италиански автомобил и учтиво го поучават да не се появява на обществени места със своето ново BMW. Съртис обаче не го продава и го пази в гаража си чак до гибелта си през 2017-а. Сега колата ще бъде пусната на търг от аукциона Bonhams.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР