Именно сега, малко преди Великден, все повече ми липсва една

...
Именно сега, малко преди Великден, все повече ми липсва една
Коментари Харесай

Козунаците на Даро: бялата лястовичка този Великден

Именно в този момент, малко преди Великден, от ден на ден ми липсва една китна софийска улица – там съм родена, там съм играла с най-верни другари, там е моята обичана баба. Тази година няма да сме дружно на празниците. Ще пропуснем боядисването на яйцата в нейната кухня, ще пропуснем празничния обяд. Ще пропуснем и козунаците на Даро . Тези козунаци, чието благоухание се носи по цялата улица – стартира малко преди Цветница и продължава доста след Великден. Тези козунаци, които деликатно би трябвало да дебнеш, тъй като постоянно някой ти ги " измъква " под носа. Освен в случай че, несъмнено, най-сетне не се поучиш от грешките си, и не започнеш да си запазваш от предходния ден.

За енергичния и усмихнат Дарин Стойков и неговото уютно местенце –  Даро ,   на " Ангел Кънчев " 20, сме писали нееднократно. Защото в действителност харесваме хора, които преследват фантазиите си, само че и тъй като определено ценим вкусната храна. Особено козунаците. Защото през днешния ден, повече от всеки различен път козунаците на Даро са нещо особено. Те към този момент не са част от празника, те са вяра. Надежда, че тази година бялата лястовичка няма да ни подмине. Че добрината съществува, а точно в този момент, в тези странни времена, добрината е заразна. 

Днес при нас пристигна постоянен клиент, купи си козунак. После се върна и остави пари за още пет козунака, да ги изпечем и дадем на хора, които няма да могат да си купят за Великден. Поклон за това, което направи, дребосъче! Благодарим ти.

И взехме решение – ние ще създадем още пет, на положителното би трябвало да му се оказва помощ. Така козунаците за хора в потребност към този момент станаха 10.

Ако желаете да помогнете и вие – когато поръчвате или идвате да вземате, кажете ни какъв брой " висящи козунаци " желаете да платите, ние ще прибавяме по един от нас към всеки от вашите дарени. И авансово ви благодарим, знаем че доста от вас ще го създадат.

Да, Дарин потвърждава, че даже и в тези нелеки времена, светлината на празника ще пристигна в домовете и на нуждаещите се. Заради него. Заради клиентите му. Купете козунак! Дарете вяра! Не всеки ден е Великден, само че може пък точно в този момент при нас да дохвъри вярата за доброта! 

 
Супермаркет в задния двор - по кое време, в случай че не в този момент?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР