Именно Кръстев странно изплува в публичното пространство само ден след

...
Именно Кръстев странно изплува в публичното пространство само ден след
Коментари Харесай

Убиецът Георги Семерджиев в корупционна схема за милиони с жената до военен прокурор, „СЛУЧАЙНО“ озовал се на местопрестъплението

Именно Кръстев необичайно изплува в общественото пространство единствено ден след бруталната злополука с две убити девойки, провокирана от татуирания рецидивист Георги Семерджиев. Тогава се оказа, че магистратът, облечен в бял костюм се е появил първи на местопроизшествието незабавно след служителите на реда, легитимирал се е като магистрат и е обикалял непозволено в заградения периметър, оглеждайки и ровейки в разполовения джип на към този момент избягалия Семерджиев.

 

Военният магистрат е оглеждал деликатно и труповете на двете неидентифицирани към оня миг дами. Кръстев си тръгнал от местопроизшествието, едвам когато пристигнал екипът служители на реда от Четвърто РПУ, предвождан от… Мирослав Якимов. 

 

При разпита му в съда още на старта на процеса, Кръстев изясни в качеството си на очевидец, че живеел наоколо и по тази причина като чул оглушителния екот, незабавно се отправил към случая.

Според показанията му, дадени под клетва, той първо оказал помощ на водача на интонации от Семерджиев таксиметров автомобил, а по-късно покрил обезобразените тела на двете девойки – Хариет Стефанович и Христина Дилева, защото минувачи ги снимали с мобилните си телефони.

 

Високопоставен чиновник на Национална следствена служба, където се организират две други следствия за данъчни измами за милиони левове против Георги Семерджиев, съдружника му Християн Петракиев и някогашен футболен национал с букви И.Б. обаче споделя за гореща връзка със мощен корупционен дух сред Семерджиев, военният прокурор Адалберт Кръстев и Марина Пламенова Иванова, която е зам.-началник на Главна дирекция „ Инфраструктура на защитата “ към Военното министерство.

 

Вече от 10 години Кръстев живее на фамилни начала, без подписан брак с Марина Иванова, поради която се разведе с предходната си брачна половинка Цветана, също чиновник в Министерството на защитата. Настоящата спътница в живота на военния прокурор е на основна позиция във Военното министерство, защото през нея минават значими публични поръчки за стотици милиони левове, свързани с ремонта, модернизацията и оборудването на летище „ Граф Игнатиево “, обекти на военното летище „ Крумово “ и авиобазата „ Безмер “.

От началото на 2020 година за поправки и рационализация на военните летища са отпуснати над 300 млн. лева, с цел да може предстоящите американски изтребители F-16 да кацат безаварийно и безвредно.

 

В интервала април 2020 – септември 2021 година Главна дирекция „ Инфраструктура на защитата “ подписва посредством инхаус процедури над 50 контракти с компании за разнообразни ремонтни действия на военното летище в Граф Игнатиево на обща стойност 130 млн. лева Всички контракти са подписани с подписа на Марина Иванова. Оказва се обаче, че няколко от сдруженията, прибрали предплатено милиони левове, са благосъстоятелност на „ сламени “ ромски компании.

 

След усвояването на средствата, компаниите биват оповестени във банкрут, става въпрос за най-малко три такива случая с „ ромски “ компании бушони. Има данни, че въпросните сдружения са били ръководени от Георги Семерджиев и неговия съучастник Християн Петракиев, твърди осведомен с следствието.

 

Смята се, че Семерджиев и Петракиев са обслужвали ползите на дамата до Кръстев, а тяхната задача била да намират компании бушони с роми шефове, които след това да разгласят банкрути.

 

„ Около ремонта на военното летище „ Граф Игнатиево “ се краде толкоз, че най-после се оказва, че пистата е с 500 м. по-къса и изтребителите F-16 не могат да кацнат. Заради това предходната есен военният министър Димитър Стоянов незабавно отпусна нови 150 млн. лева и разпореди цялостна инспекция “.

На процедура Иванова би трябвало да бъде разследвана от Софийска военноокръжна прокуратура, ръководена от мъжа, с който тя живее – Адалберт Кръстев.

 

 Твърди се, че военният прокурор сякаш инцидентно се озовал пръв при злополуката с два натрупа, провокирана от Семерджиев, е потулил и още няколко сигнала за корупционни дейности против половинката си.

 

Единият от тях касае продажбата на военното стрелбище във варна с повърхност 55 000 кв. м. и 18 000 кв. м. застроена повърхност. През 2019 година стрелбището е продадено с подписа на Марина Иванова на ромския барон Бако Петров за 550 000 лева, или по смешните 10 лева./км. м. Смята се, че действителната стойност на харизания боен парцел е най-малко 50 пъти по-висока.

 

„ Версията, че Адалберт Кръстев се е появил като очевидец на злополуката, с цел да потули улики против Семерджиев и да попречи на следствието, би трябвало да е водеща. Много е допустимо военният прокурор да е търсил в джипа документи за идни или минали наскоро контракти посредством директно договаряне на Главна дирекция „ Инфраструктура на защитата “ с компании бушони “, твърди полицейски източник.

 

Още на старта на процеса се оказа, че единствено часове след жестоката злополука на бул. „ Черни връх “ съдружникът на Семерджиев – Християн Петракиев, е изгорил няколко черни чувала с движимости и документи, съхранявани в автомивката им в хотел „ Маринела “.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР