Имената на бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови днес бяха замесени

...
Имената на бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови днес бяха замесени
Коментари Харесай

Опасните отпадъци: Братя Бобокови под прицела на прокуратурата

Имената на предприемачите Пламен и Атанас Бобокови през днешния ден бяха забъркани в сецакцията на прокуратурата против вноса и износа на рисков боклук. По информация на bTV, те са задържани по съмнения за мним експорт на отпадък в чужбина, както и за укриване на налози

Бяха обискирани техни парцели в Русе, Монтана и София.

Бизнесът на братя Бобокови е обвързван с произвеждане на автомобилни масла в „ Приста ойл “ в Русе и преработване на акумулаторен и оловен скрап, за която имат рециклираща площадка на компания „ Монбат Рисайклинг “ в Монтана.
Аферата с боклука: Шестима души са в ареста, измежду тях и зам.-екоминистър Заради вноса и износа на рисков боклук през днешния ден спецакции имаше в няколко града в страната
Държавното обвиняване не загатна съответно имената им, както и компаниите, само че беше упоменат цех в Монтана, който се занимава с батерии. Вместо боклукът от тях да се изнася в Германия, той бил разпределян на фиктивни компании в България. Така, вместо да се заплащат налози за преправка на отпадъците, компаниите генерирали големи облаги.
Снимка: btvnovinite.bg

В късния следобяд пиарът на двамата братя Ани Александрова изпрати позицията им в писмо до bTV.

В нея се отбелязва, че Бобокови са сюрпризирани от дейностите на прокуратурата, тъй като предприемачите са „ изрядни данъкоплатци и виновни работодатели “.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Във връзка с тиражираната непроверена и разнопосочна информация в медиите през днешния ден, желая да заявя, че Пламен и Атанас Бобокови не са напуснали страната и в никакъв случай не са имали желание да го вършат. Напротив, тук са и дружно със своите екипи, и към сегашния миг, оказват цялостно подпомагане на органите на властта. До момента нямаме публична информация за това какво се случва, нямаме също по този начин информация за повдигнати обвинявания или арести “, се споделя още в писмото.
Прокуратурата: Зам.-министър е част от ОПГ Задържан е за 24 часа, проверяват се негови дейности във връзка с вноса и преработката на боклуци
Освен двамата братя, под прицела на прокуратурата попаднаха още зам.-екоминистърът Красимир Живков и някогашният шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Плевен. Претърсени бяха над 40 адресав страната, измежду които дома и работното място на Живков.

Снимка: btvnovinite.bg

Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков е арестуван дружно с още 5 души. Според обвиняването, той е оказвал напън над служители за импорт на боклуци. У нас е работила проведена незаконна група освен за импорт, а и за преправка на рискови боклуци.

Екоминистърът Емил Димитров разяснява, че скоро няма да има с кого да работи. „ Не мога да желая оставка на никой, те се назначават и уволняват от премиера на страната, споделя се Бойко Методиев Борисов “, сподели още той.
В Италия заловиха над 800 т противозаконен отпадък за България 17 вагона били натоварени с близо 600 бали с пластмасови боклуци
Прокуратурата проверява огромна скица за корист и преправка на боклуци, а формираното досъдебно произвеждане е за проведена незаконна група, основана с користна цел.

„ Според събраните доказателства зам.-министърът е отказал издаването на известия за извеждане от България и по този начин е принудил производителите да предават отпадъка на следени от него сдружения, които има позволения за следваща преправка на територията на България “, уточни представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Снимка: btvnovinite.bg

От държавното обвиняване допълват, че производителите са били принуждавани да предават рисковите боклуци за преправка на определени сдружения. А от схемата се възползвали притежателите рециклиращата фабрика за преправка на батерии в Монтана.

Предстои прокуратурата да реши какви обвинявания ще повдигне на арестуваните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР