Имайки предвид, че отиваме на четвърти избори в рамките на

...
Имайки предвид, че отиваме на четвърти избори в рамките на
Коментари Харесай

Тома Биков: Първата задача на ГЕРБ е да има редовно правителство

Имайки поради, че отиваме на четвърти избори в границите на година и половина, е обикновено да няма подобен възторг за предизборната акция. Причина евентуално е и това, че няма поле за спор.

От ГЕРБ се оказваме без конкурент в това да сблъскаме своите позиции и хрумвания. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR някогашният народен представител от ГЕРБ Тома Биков.

По думите му за разлика от останалите партии, от ГЕРБ-СДС са показали от кое място ще дойдат всички средства за предлаганите от тях социално-икономически ограничения.

" Асен Василев направи три сбъркани бюджета. Когато приемахме първия, приказвах в Народното събрание и споделих, че това е първа крачка към финансова рецесия. След това обаче той продължи в същия дух и то с груба непросветеност ", разяснява той. Според Биков цената за неприятното ръководство на външния дълг ще бъде 1 милиарда лв. за 7 години.

" Заплатите въобще не са догонили равнищата на инфлацията. Първата задача е България да има ръководство. Ще рискуваме, в случай че за повторно длъжностен кабинет предложи бюджет в парламент, в който няма болшинство ", установи той.

Бившият народен представител акцентира, че пенсионната система е пред срив.

" В момента тя е сложена пред голям риск ", безапелационен бе.

Биков разяснява и за какво никоя от останалите партии не желае да се коалира с ГЕРБ-СДС.

" България би трябвало да има едно проевропейско ръководство, което да постави старания да консолидира обществото в обстановка на най-различен тип рецесии. Бихме се коалирали с този, който счита, че България би трябвало да има сходен вид ръководство ", разясни той.

В отговор на въпрос дали подобен сътрудник биха били от " Продължаваме промяната ", Биков съобщи, че не знае на каква тематика би могъл да беседва с тях.

" Осем месеца бяхме сътрудници с тях, нямам нищо срещу съответните хора, които бяха в Народното събрание. Не съумях да схвана какво желаят и защо се борят. Трябва да приказваме с всеки не за сформиране на държавно управление, а за нормализиране и възобновяване на политическия разговор ", счита някогашният народен представител.

" Г-н Борисов е един от дребното хора в ГЕРБ, които имат задоволително дебели нерви да изтърпи част от тези партии. Трудно различен човек, с изключение на него, би приказвал с тези партии ", отговори Биков на изявленията на Даниел Лорер, че " Продължаваме промяната " биха разговаряли с ГЕРБ, в случай че Борисов не е в състава.

Той не отхвърли опцията партията да беседва с Движение за права и свободи, защото счита, че би трябвало да се беседва с всички - без значение дали са в опозицията, или ръководството.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР