Имате нов дом или ви предстои ремонт - със сигурност

...
Имате нов дом или ви предстои ремонт - със сигурност
Коментари Харесай

Новите изненади в строителството: Тапети от фибростъкло и оп...

Имате нов дом или ви следва ремонт - сигурно ще откриете доста новости в материалите, които излизат на пазара. Дизайнерите ще ви предложат минимализъм, чисти и елементарни линии и естествени материали. Майсторите ще се постараят да изработят детайлите с усет.

И по този начин, кои са новостите на пазара на строителните материали?

Керемиди с енгобирана повърхност 

Покривът е петата фасада на постройката и от избора на покривно покритие зависят цялостната ѝ визия и приключен тип. Един от най-актуалните артикули на пазара са керемидите Tondach Continental 9 - новото е, че те са с енгобирана повърхнина. Енгобите съставляват разтвор от железни оксиди и тънко смляна глина. Полученият разтвор се нанася посредством разпространяване върху към този момент изсушената керемида, като по този метод се обезпечава равномерното систематизиране на енгобата върху керемидата. След самото изпичане енгобата се свързва неразривно с основата и се обезпечава естетически изискан артикул с продължително и надеждно покритие.  

Преимуществата на новия модел керемиди на " Винербергер " - Tondach Continental 9,  не свършват единствено с отличната визия на продукта и новия им размер. При този нов модел е усъвършенствано и теглото на керемидите и по този начин натоварването на квадратен метър е единствено 32,4 кг/кв.м, като по този метод се понижава и натоварването върху покривната структура, а оттова и върху структурата на постройката.



Бетон - разбъркай дружно с торбата 

Всеки, който е правил поправки у дома, се е сблъскал с казуса със строителните боклуци. Не е позволено те да се изхвърлят в кофите за битова боклук. На процедура, събирането и складирането на строителни боклуци изисква присъединяване на хора, както и на профилирана транспортна техника за транспортиране. 

Изхвърлянето на строителни боклуци на нерегламентирани сметища пък е обвързвано с огромни санкции.

Ето за какво " Баумит " стартира производството на серия от артикули, при преработката на които не остават боклуци от опаковки. Един от тях е " Баумит Бетон ОЛ ИН " ​- фабричен приготвена суха примес в торби, построени от целулозни фибри, които се разтварят в нея по време на разбъркването ѝ с вода. Максималната зърнометрия на сухата примес е 8 ​мм, а водата, нужна за безредие, е сред 3 л и 4 л на торба от 30 кг. Якостта на втвърдилия бетон дава отговор най-малко на клас С 16/20. Къде се ползва? Най-често в двора и градината, за бетонирането на огради и за разработване на декоративни детайли, пътеки, за подливането на стъпала, като подова настилка и за шахти.



Тапетите от фибростъкло щадят природата

Тапетите от фибростъкло доста наподобяват плат, изтъкан от стъклени влакна. Използват се към този момент повече от 40 години, само че в този момент още веднъж набират популярност  - тъй като са здрави и дават благоприятни условия за креативност. Считат ги за най-стабилното и издръжливо стенно покритие в света. Този тапет е резистентен на скъсване, опън и удар. Фибростъклото е натурален материал, който се създава от доломит (полупрозрачен минерал, състоящ се от карбонат на калций и магнезий), сода, силициев пясък и вар.

Предимствата на фибростъклото са, че той не загнива, не хваща плесен и върху него не могат да се развият бактерии. Материалът има изключителна продължителност, в множеството случаи над 30 години. Устойчив е на нападателни химикали, което разрешава почистването му с домашен препарати. Друго преимущество на тапетите от фибростъкло е, че те не акумулират статично електричество и по този метод не се наслоява прахуляк върху тях. Също и самата им конструкция прилича тази на подготвителен екип с мембрана, а това разрешава подобряването на микроклимата в помещението.

 

Правят цели градове от пясък и бамбук



Група пенсиониран​и инженери и бизнесмени вземат решение да трансформират света, като създадат строителството на къщи налично даже за най-бедните. Как? Като разработят строителна технология за страни от Третия свят в Африка или Азия, основана върху другояче излишен запас - необитаем пясък.

С 87% пясък, 12.8% полиестерна смола и 0.2% химикал и PolyCare ще 3D отпечатват за вас къща на цена, несравнимо по-ниска от актуалната ѝ. 

Архитектурно студио Penda от Пекин пък желае да употребява бамбук в качеството на главен запас за построяването на цялостен град. Всъщност той е необикновен строителен запас. Бамбукът пораства бързо, той е по-устойчив от цимента и по-здрав от стоманата. Именно по тази причина бъдещият град от бамбук ще бъде резистентен, екологично чист и бюджетен. Сградите ще бъдат построени от свързани с въжета бамбукови клони. Използвайки елементарни технологии, Penda възнамерява да построи град за 200 000 души до 2023 година.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР