Имате кредит или пък трябвате да връщате пари на някой,

...
Имате кредит или пък трябвате да връщате пари на някой,
Коментари Харесай

Как най-умно да управляваме своите задължения?

Имате заем или пък трябвате да връщате пари на някой, който ви е дал заем? Затруднявате ли се с това да организирате финансите си по този начин, че да успявате да покриете своите отговорности към сходен вид хора или банки? Ако това е по този начин, в тази публикация ще се опитаме да ви дадем някои препоръки за това по какъв начин погасите по най-разумен метод моментните си отговорности и да не натрупвате нови. Ето някои универсални препоръки, които могат да оказват помощ във всяка една обстановка: 

1) Първо погасете заемите с най-висока лихва 

Колкото повече време погасявате един заем с доста висока рента, толкоз повече пари ще би трябвало да връщате най-после. Ако нямате алтернатива да рефинансирате това обвързване, то най-малко това, което може да извършите е да го платите предпочитано, с цел да не търпите финансови загуби от лихвите. Разбира се, това не значи да спрете да плащате другите си отговорности. Просто вижте дали няма по какъв начин да поставите тези с най-висока рента преди всичко. 

2) Плащате ли оптималното, което можете?

Ясно е, че не може единствено да плащате заеми, а би трябвало да имате и средства, с цел да живеете. Помислете обаче дали не може по-бързо да погасите своето обвързване, с цел да не тегне то над вас като проклинание. Тук е значимо да се види дали няма и някакъв вид наказателна рента или такса за ранно погасяване. Това, което предлагаме е да сметнете каква сума може да давате от горната страна (ако можете) и да говорите с представител на финансовата инстиутция, която ви е отпуснала заема за това да си плащате малко повече всеки месец. 

3) Вижте варианти за рефинансиране

Това важи най-много за ипотечните заеми. Тук концепцията е да се види дали няма по какъв начин да рефинансирате заема си с различен, който ще е на по-изгодни условия. Когато това е по този начин, може да сметнете вноските, които ще ви се постанова да платите до края на погасителния си проект и да видите дали в последна сметка няма да спестите някаква нелоша сума пари. Рефинансирането е постоянно срещано събитие, което може да проучите и да опитате сами. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР