Имате детенце и искате да приготвяте бебешката храна сами? Тогава

...
Имате детенце и искате да приготвяте бебешката храна сами? Тогава
Коментари Харесай

Съвети при готвенето за бебе

Имате детенце и желаете да приготвяте бебешката храна сами? Тогава тази публикация е тъкмо за вас.

Ще ви представим в резюме някои съществени правила и препоръки при готвенето за бебе.

Преди да започнете, измийте добре ръцете си с гореща вода и сапун и ги избършете в чиста забрадка. Спазвайте персонална хигиена и при всички принадлежности за готвене - купи, приборите, шишетата, чашите, лъжички и помощни уреди. Измийте усърдно и всички артикули, с които ще приготвяте храната.

Всеки път избирайте свежи и по опция сезонни плодове и зеленчуци. Те би трябвало да са здрави без следи от пострадване, мухъл или изгнили елементи.

Ако разполагате с домашно създадени артикули, използвайте тях. За да запазите техните здравословни качества, ги готвене на пара или ги варете на слаб огън под капак. Месото и рибата също може да сложите на пара, само че наложително се убедете, че са изцяло сготвени.

Ако ще приготвяте бебешка храна за първи път, друга от майчин кърма или приспособеното мляко, може да пюрирате храната благодарение на свещеник или блендер.

 Приготвяне на бебешка храна

В никакъв случай не поднасяйте алангле месо или яйца. Не избирайте мазни меса за храна на вашето бебе. Щателно отстранявайте всевъзможни кости и костици. Ако попаднат в храната на бебето, има заплаха от задавяне.

Следете изкъсо за безвредното сервиране на яденето. Всеки път опитвайте и проверявайте температурата на бебешката храна. Задължително с обособена лъжичка. Не се предлага да затопляте храната в микровълнова фурна. Направете го на водна баня.

Все по съвременно навлиза и методът зареждане, водено от бебето, където детето стартира да се храни единствено, пробвайки части сварена храна. Не го оставяйте и секунда без контрол, до момента в който се храни.

Избягвайте да солите в допълнение първите гозби на детето. Захарта също не е подобаваща съставна част. Може да овкусите домашната храна на бебето с кърма или приспособено мляко. Мед, меки сирена и цели ядки са безусловно неразрешени при въвеждането на първите бебешки храни.

Всъщност приготвянето на храна за бебето не се отличава доста готвенето за възрастните. Важно е да се прибавя най-после щипка обич.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР