Имаше някакви надежди, че ще надделее здравият разум, но егото

...
Имаше някакви надежди, че ще надделее здравият разум, но егото
Коментари Харесай

Румен Гечев: БСП показа диалогичност и конкретни решения в защита на националния интерес

" Имаше някакви очаквания, че ще надделее здравият разсъдък, само че егото на нашите някогашни сътрудници, а и на ГЕРБ, и тънките сметки на някои партии, че идват локални избори в края на годината, надвиха и взеха решение, че е по-добре да се мине през още едно чистилище на избори. "

Това съобщи националният представител от “БСП за България” проф. Румен Гечев в ефира на България ОН ЕЪР.

По думите му това е било излишно, защото е можело да се сформира постоянен кабинет, само че партиите, макар че са се съгласили с препоръчаните от Българска социалистическа партия четири стълба, към които да се образуват политики, не са събрали куража да кажат “да”.

" В подобен случай отиваме на избори. Българска социалистическа партия постоянно е подготвена и ще чакаме думата на българския народ ", съобщи още проф. Гечев, само че предизвести, че след следващите избори, гласоподавателите няма да търпят повече да не се образува държавно управление и натискът върху партиите ще бъде голям.

" Ние ще създадем всичко допустимо Българска социалистическа партия да се показа по-добре на изборите, да създадем корекции в акцията си и при общуването с нашите гласоподаватели. При всички случаи, няма по какъв начин да се образува какъвто и да е програмен кабинет без Българска социалистическа партия, само че е доста значимо гласоподавателите какво доверие ще ни дадат, тъй като не е без значение, когато участваш в програмен кабинет, дали ще учстваш с 25 депутата, или с 45 ", акцентира социалистът.

По думите на депутата от левицата през последните месеци Българска социалистическа партия е посочила диалогичност и съответни решения в отбрана на националния интерес.

" Не е ли правилно, че от десетилетия провеждана политика на Българска социалистическа партия за дотъкмяване на плана “Белене " се оказа вярна? Не виждаме ли, че в Европа, в Съединени американски щати и Латинска Америка, в Азия има подем на нуклеарната енергетика? И кой се оказа прав - къде са изказванията, че това е губещ бранш? Точно противоположното. От десетилетия пазиме позицията, че би трябвало да доразвием нуклеарната енергетика, би трябвало да си подобрим технологията и да си запазим ТЕЦ-овете, и се оказахме прави ", уточни проф Гечев.

Според него в този момент България има късмет да предоговори 40-те % понижаване на излъчванията и да си резервира ТЕЦ-овете. Той изясни, че моментът за пробив е подобаващ, защото Западна Европа е в енергийна рецесия, има дефицит на електричество и Германия връща своите ТЕЦ-ове.

" За България това е златна опция - в Германия ние можем да намерим един непредвиден съдружник. Тя няма по какъв начин да прокара своята политика на нарастване на излъчванията си от техните ТЕЦ-ове без да се съгласи България да резервира своите. Така че се намираме в обстановка, в която мача можем да го изиграем в интерес на България ", добави Румен Гечев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР