Имаме заложник, който е сред похитители и това изисква хигиена

...
Имаме заложник, който е сред похитители и това изисква хигиена
Коментари Харесай

МВР за изчезналия син на бизнесмен: Имаме заложник, трябва хигиена на информацията

" Имаме пленник, който е измежду похитители и това изисква хигиена на информацията, която изтича в общественото пространство ". Това сподели на брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи за случая с изчезналия през вчерашния ден 25-годишен наследник на предприемач в региона на село Герман.

Още при започване на брифинга, вътрешният министър Валентин Радев, предизвести, че управлението на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са решили повече изяви по тематиката да няма. Маринов въпреки всичко изясни, че е формирано досъдебно произвеждане от Софийската градска прокуратура. Но отхвърли да разяснява водещи версии, макар че употребява израза " пленник измежду похитители ". По-рано през днешния ден и основният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че повече информация по случая ще бъде дадена, когато това е допустимо.

" Информация във връзка с следствието няма да бъде давана, тъй като първата ни цел е да запазим живота и здравето на похитения ", разяснява още Маринов.

Вчера стана известно, че синът на притежател на автокъща в София е липсващ, откакто бащата откри изоставена му колата, в която бяха открити персоналната му карта и мобилен телефон. Случаят събра управлението на Министерство на вътрешните работи в постройката на Столичната полиция, след което те обявиха, че нямат водеща версия за закононарушението и работят по всички. Повече четете тук.

Днес Маринов увери, че е основана организация и че са включени безусловно всички структури, които са способени да работят по този тип незаконна активност, в това число и специалисти от Института по логика на психиката за работа с околните на изчезналия.

" Всяка информация, която касае случая, може да бъде дадена на Столична дирекция на вътрешните работи, Министерство на вътрешните работи, има хора, които ще я поемат, анонимността на подателите е обезпечена. До момента нямаме очевидци, които да дадат информация дали към лицето са прилагани насилствени дейности. Обявен е за липсващ от бащата, защото употребеният от него автомобил е бил зарязан ", сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Отказа да разяснява въпросът дали това наподобява на активността на групата за отвличания " Наглите ". Отговори единствено, че след разбиването на това незаконно съдружие, в полицията не е имало информация за сходна група. Имало е закани, по които е работено настрана, само че за структурирана настояща група не е имало данни. " Както виждате няма и проявления в пространството ", съобщи за край Маринов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР