Имаме ясна позиция - в съюз и общо управление с

...
Имаме ясна позиция - в съюз и общо управление с
Коментари Харесай

Калина Константинова каза може ли да има общо управление между ПП и ГЕРБ

Имаме ясна позиция - в съюз и общо ръководство с ГЕРБ няма по какъв начин да влезем. Няма по какъв начин да имаме общо ръководство. Виждаме и клевети по тематиката с газа, към което обаче в същото време върви да се влезе в общо ръководство. Едва ли неналичието на наша поддръжка им пречи да създадат държавно управление. Няма по какъв начин опозицията да ти пречи да направиш държавно управление.
Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия Калина Константинова от “Продължаваме Промяната ”.

Тя отсече, че няма да има хора, които да се извърнат към поддръжка по отношение на ГЕРБ. Тя съобщи, че думите на Александър Дунчев, че в Политическа партия има хора " жадни за власт " и уточни, че не познава такива.

" Водили сме доста пъти този диалог. Хората, които имат предпочитание да вземат участие по някакъв метод в ръководство с ГЕРБ, не са измежду нас ", безапелационна бе Константинова.

Тя повтори тезата на Политическа партия, че на предишните избори те са били в същата обстановка и са създали всичко допустимо за лъчение на кабинет. В същото време обаче по думите ѝ сега от ГЕРБ не вършат нищо и са “в цялостна беззащитност ”.

“Поведението им за мен е изцяло неясно. Трябва не да чоплят нас, а да се заемат със сформиране на държавно управление. Това е тяхната задача. Колкото и да се пробват да натискат в тази посока, те би трябвало да се откажат ”, уточни още Константинова.

Константинова напомни корупционните кавги към ръководството на Борисов и партията му, в това число към градежа на Автомагистрала “Хемус ”.

Тя отхвърли да развива теории за това при кого ще отиде третият мандат.

“ГЕРБ смъкнаха работещо държавно управление. Решения можеше да има още в предходния парламент. Питахме ги какъв им е проектът и в този момент месец и половина след изборите не знаем. Не виждаме никакви стъпки в посока деяние.

Няма аргумент в това да се изземва отговорността на ГЕРБ, да се изпреварват събитията. Преди това има други неща да се случат - договаряния и впрочем. Първият мандат следва. Не разбирам за какво са диалозите за втори и трети мандат ”, съобщи още Константинова.

“Не сме изоставили Българска социалистическа партия като съдружен сътрудник. Те се оповестиха за връщане на хартиената бюлетина, битката за връщане на статуквото и предоставяне на служебна победа. 15% от всички бюлетини бяха невалидни. Вота на хората е отишъл в кофата. Помните припадащите хора в “Арена Армеец ”. Статуквото желае да се върне назад на власт през незаконни дейности ”, разяснява Константинова разрива в Българска социалистическа партия.

Тя уточни, че няма доказателства за операции на софтуера.

“Като ръководител на Комисията по електронно ръководство направих необятно публично разискване за машинното гласоподаване. Казаха специалисти, че няма никакви данни за операции и боязън измежду възрастните. Не се следи по-ниска изборна интензивност на възрастните хора. Точно противоположното - в секциите има по-висока изборна интензивност. Няма нито една организация от IT бранша за връщане на хартиената бюлетина ”, изясни още Константинова.

Константинова загатна допустимо обединяване на Политическа партия и Демократична България към “Спаси София ” на локалните избори следващата година. Разговорите обаче занапред предстоят, съобщи Константинова. Те ще бъдат по-скоро за политики.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР