Имаме вече достатъчно съмнения от изводите, които сме направили от

...
Имаме вече достатъчно съмнения от изводите, които сме направили от
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Румен Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители

Имаме към този момент задоволително подозрения от изводите, които сме създали от открити източници, че президентът Румен Радев е защитил решението за пазаруване на шведски изтребители. Това сподели заместник-председателят на ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на партията Цветан Цветанов на изключителна конференция на партията.

По думите на Цветанов това е станало в интервал, в който още е нямало дефинитивно решение на служебното държавно управление.

ГЕРБ ще предложи в Народното събрание да се сътвори краткотрайна комисия, която да се запознае с всички обстоятелства и резултатите от активността по придобиване на нов военен аероплан.

„ Искаме да проверим с парламентарните механизми по какъв начин се стигна до този извод, по какъв начин се стигна до това решение и дали фактически има постъпила информация, която не е отработена и е дисквалифицирала един от участниците служебно, а по критериите на прозрачността, която би трябвало да има “, разяснява Цветанов.

Всички парламентарни групи би трябвало да са наясно защо ще се харчат парите и по какъв метод се е стигнало до това решение, съобщи ръководителят на парламентарната комисия по защита ген. Константин Попов.

По думите му не би трябвало да се губи време за отговор на въпроси, когато този парламент ще ратифицира съответният контракт.

Не споделяме изказванието на президента Румен Радев и на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за липса на политическа воля за битка с корупцията по високите етажи на властта, сподели Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР