Имаме тежка политическа криза, нямаме работещ парламент и три пъти

...
Имаме тежка политическа криза, нямаме работещ парламент и три пъти
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков: За 6 месеца служебното правителство на Румен Радев не направи нищо. Разединителите трябва да си отидат, за да излезем от кризата

Имаме тежка политическа рецесия, нямаме работещ парламент и три пъти сме на избори. Така заключи ситуцията в страната проф. Анастас Герджиков пред Българска национална телевизия. Кандидатът за президент регистрира, че в този момент всичките му съперници са почнали да го копират и да приказват като него за обединяване.

" Има хора, които сътвориха тези проблеми и те би трябвало да си отидат, с цел да излезем от това състояние. Затова е нужно обединяване на партиите, които показват жителите. В последните дни всички приказват за обединяване като мен и даже настоящият президент, което по никакъв начин не му отива. Трябва да не създаваш интриги, а консенсус. Това е ролята на един президент. Формалните съвещания са измиване на ръцете. Нужно е да се води разговор ", съобщи ректорът на СУ във връзка разединението, провокирано от Радев и подозренията за преднамерено провалените от него договаряния за сформиране на държавно управление, с цел да може да продължи да ръководи еднолично посредством служебния си кабинет.

По мотив рецесията с ковид проф. Герджиков регистрира следващ неуспех на служебното държавно управление. " За 6 месеца нищо не направиха. Не ни приготвиха за втората вълна и вместо през лятото, в този момент занапред Кацаров разгласи, че търсел респиратори. Същото се случи и с имунизацията. Вместо да провеждат това, те изгубиха това време и през лятото паднахме на 1000 имунизации дневно, до момента в който при предходното държавно управление бяха по 30 000 дневно. Но вместо да регистрира това, Радев упреква предходните ръководещи ", недоумява ректорът на СУ.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР