„Имаме сигурност на доставките. България няма да остане без газ”.Това

...
„Имаме сигурност на доставките. България няма да остане без газ”.Това
Коментари Харесай

Добрев: Няма да останем без газ. В кабинета се правят на ястреби, за да плащаме с 30% по-скъпо

„ Имаме сигурност на доставките. България няма да остане без газ”.

Това съобщи депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по енергетика в Народно събрание Делян Добрев.

„ Аз съм в съпротива и имам полза да кажа, че има риск и може да останем без газ, само че това няма да се случи. Ние сме доста дребен потребител - използваме едвам 2% от износа на Русия за Европа”, сподели още той в студиото на „ Здравей, България” по Нова телевизия.

„ Ще вземем газ и от Румъния, и от Гърция. Част от този газ ще бъде отново съветски, само че ще го платим с 30% повече поради медиаторите. Това е основният въпрос – вършат се на ястреби, с цел да плащаме с 30% повече за газ”, разяснява Добрев.

Правят се на ястреби, единствено когато става въпрос за далавери, да се сложат медиатори по газовите контракти, като цените ще са с 30% от горната страна уточни той. " Когато става въпрос за спекулация за милиарди, те стават ястреби. "

И пресметна - при цена, покачваща се от 70 на 100 евро за мегаватчас при ползване 2 милиона мегаватчаса месечно, това ще докара до 100 милиона лв. повече месечно, които ще бъдат платени от бизнеса и потребителите.

" След месец-два, когато ще се усети резултатът, хлябът ще е най-малко два лв.. Метанът ще го плащаме над 4,50 лева, едно семейство в София ще заплаща за парно най-малко 1000 лв.. Ако разделим на популацията, то излиза, че едно семейство ще заплаща с 100 лв. повече месечно за газ, част от който отново съветски ", тъмен бе в прогнозата си Добрев.

Въпросните медиатори, от които страната ни ще купува синьо гориво, са свързани с властта. " Имаме такава информация, чакаме да бъдат оповестени публично. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР