Имаме сериозни обструкции към главния прокурор.Това заяви председателят на ДПС

...
Имаме сериозни обструкции към главния прокурор.Това заяви председателят на ДПС
Коментари Харесай

В ДПС имали сериозни обструкции към Гешев

" Имаме съществени обструкции към основния прокурор ".

Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ от парламентарната естрада. Така той репликира, в нарушаване на правилника, декларация от името на " Демократична България ", изчетена от депутата Атанас Славов.

Славов посочи, че през вчерашния ден Конституционният съд се е произнесъл за това, че основният прокурор може да бъде изслушван от Народното събрание.

" Вчерашното решение е значима стъпка за парламентарна отчетност ", сподели Славов.

Той обаче напомни, че предходната седмица Висш съдебен съвет не освободи Иван Гешев по инциатива на министъра на правораздаването Надежда Йорданова.

" Той резервира своя пост, само че Висш съдебен съвет дефинитивно загуби своя престиж ", сподели Славов.

Той посочи, че в Министерството на правораздаването към този момент има създаден законопроект за промени в правосъдната власт, който подсигурява следствието на основния прокурор. Но добави, че за това е нужна смяна в Конституцията.

" Няма да се откажем от тази съществена, стратегическа цел, ще я отстояваме, до момента в който в нашата Бълагрия върховенството на правото се трансформира в необратим инзор на нашето общество ", съобщи Славов.

Карадайъ напомни, че Движение за права и свободи към този момент има импортиран законопроект за промени в Конституцията, който е пратен на парламентарните групи.

" От януари ние черно на бяло сме предложили. Имаме съществени обструкции и ние към основния прокурор. Не единствено с лозунги. Не единствено да се сочи кой е крив и кой е прав. Става с внасяне на текстове ", съобщи Карадайъ.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР