Имаме притеснения относно ситуацията с украинските бежанци, коментира в Созопол

...
Имаме притеснения относно ситуацията с украинските бежанци, коментира в Созопол
Коментари Харесай

Йотова: Притеснена съм относно преместването на бежанците

Имаме терзания по отношение на обстановката с украинските бежанци, разяснява в Созопол вицепрезидентът Илияна Йотова. Получаваме тъжби от жители, които желаят да употребяват базите за отмора, добави тя.

Президентът ще реши дали да свика Консултативния съвет по национална сигурност поради Северна Македония. Така разяснява апела на премиера в тази тенденция Йотова и добави:

" Ние чакаме съответни резултати. Най-вече – осъществяване на контракта за добросъседство. Ако министър-председателят е намерил причини в тази посока, то беше добре и беше редно да ги чуем “, разясни тя.

Относно терзанията за обстановката с бежанците и тяхното пренасяне, вицепрезидентът разяснява:

" Ние получаваме писма от, бих споделила, много гневни жители, които месеци преди този момент са запазили своите места в разнообразни домове за отдих. Особено тук, на морския бряг. Става въпрос за ведомствени станции, става въпрос за санаториуми, става въпрос за места за долечение. И тук държавното управление би трябвало да бъде изрично и ясно къде тъкмо счита да настани бежанците от Украйна, откакто те изоставен хотелите. Това никога не би трябвало да бъде за сметка на правата на българските жители “, уточни Илияна Йотова.

Вицепрезидентът откри в Созопол монумент на светите братя Кирил и Методий, дело на проф. Валентин Старчев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР