Имаме предпоставки за нова война. Ситуацията за хората в Нагорни

...
Имаме предпоставки за нова война. Ситуацията за хората в Нагорни
Коментари Харесай

Боян Чуков за конфликта в Нагорни Карабах: Имаме предпоставки за нова война

Имаме предпоставки за нова война. Ситуацията за хората в Нагорни Карабах е сериозна. Това съобщи в утринния блок на БТВ специалистът по битка с тероризма и посланик проф. Боян Чуков във връзка конфликта в Нагорни Крабах сред Азербейджан и Армения.

"Важно е по какъв начин районните съдружници ще се включат. Турският президент Реджеп Ердоган към този момент интензивно се включи в спора и зае страната на Азербейджан ", разкри още той.

"Армения е член на ОДКС (бел. авт. - Организацията на контракта за групова сигурност. Организацията работи на правилото на НАТО и надлежно Армения може да получи военна поддръжка от Русия, Беларус и Казахстан) и в нея взе участие и Русия. Москва би могла да се намеси, само че единствено в случай че става въпрос за територията на Армения, не и на Нагорни Карабах. Другият потребен ход ще е Армения да се сплоти с Нагорни Карабах ", сподели проф. Чуков.

"За Русия не е преференциално да е в спор, защото тя има положителни връзки с двете страни. Същото важи и за Щатите. Арменското лоби в Съединени американски щати е огромно, по тази причина и Тръмп няма да направи подобен неверен ход преди президентските избори през ноември ", разкри специалистът.

"Турция също се възползва от този прозорец от благоприятни условия преди американските избори. Анкара желае позиции в междинна Азия ", разяснява проф. Боян Чуков.

"Русия към този момент е трансферирала няколко товарни военни самолета в Армения. Страната не би могла да се оправи против Азербейджан без помощта на Русия ", приключи специалистът по битка с тероризма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР