Имаме покана от ИТН, важно е разговорите да бъдат проведени

...
Имаме покана от ИТН, важно е разговорите да бъдат проведени
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Трябва да се говори за общи приоритети, преди да се обсъжда състав на кабинет

Имаме покана от Има Такъв Народ, значимо е диалозите да бъдат извършени сполучливо и доста градивно, съобщи Мартин Димитров за консултациите за сформиране на кабинет.

„ Представям си, че всеки който сяда в тези съвещания, ще извади своите цели. Ние от „ Демократична България “ не можем да отстъпим от правосъдната промяна “, съобщи Мартин Димитров.

Според него първо би трябвало да се приказва за общи цели, преди да се разисква какъвто и да е състав на държавното управление. „ За дълбоките промени би трябвало да има документално единодушие и те да са ясни през цялото време “, съобщи Димитров.

„ Ние направихме жест към Има Такъв Народ – подкрепихме техния претендент за ръководител на Народното събрание, макар че нямахме диалози за това. Това е сериозен политически жест, който се надявам да бъде оценен.

Подобна обстановка като в Бългрария има в доста страни, в скандинавските страни се вършат ужасно комплицирани болшинства от доста партии.

Проблемът с обединенията в България е това, което направиха ГЕРБ – те подписваха официална коалиция с партиотите да речем, а по-късно управляваха с Движение за права и свободи. Ако се създадат както би трябвало нещата, могат да сработят.

Най-важните неща по думите му са правосъдната промяна, дигитализацията, задръстване на пробойните в бюджета. И след това съгласно мартин Димитров би трябвало да се търсят хората, които да свършат тези неща.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР