Имаме подадени близо 30 000 заявления за гласуване извън страната,

...
Имаме подадени близо 30 000 заявления за гласуване извън страната,
Коментари Харесай

ЦИК: Жените гласуват с машина по-бързо от мъжете

Имаме подадени близо 30 000 заявки за гласоподаване отвън страната, най-вече са подадените заявки в Турция, Англия и Германия. Това съобщи представителят на ЦИК Росица Матева .
От думите ѝ стана ясно, че ЦИК провежда още три пробни гласувания тази неделя в Люлин, Триадица и Подуяне. Ще качим на страницата и на страниците на РИК информация за мястото и часа на осъществяване на тези пробни гласувания.
Цветозар Томов заяви, че гласуването в Триадица ще бъде в 10 ч. в 22 учебно заведение, в Подуяне – 11 ч. в 143-то учебно заведение, в Люлин – 12 ч.
 Борисов: Усещам че това ще бъде първият манипулиран избор в България (ВИДЕО) Борисов: Усещам че това ще бъде първият манипулиран избор в България (ВИДЕО)
Усещам че това ще бъде първият манипулиран избор в България. Това съобщи някогашният министър председател Бойко Борисов в диалог с младежи от ГЕРБ. Той...
Гласуванията ще продължат три часа.
В Доброславци междинното време за гласоподаване е било 1.13 мин. Хората с висше обучение са дали своят вот за 57 сек., със приблизително обучение са дали своят вот 1.09, а хората с по-ниско обучение за 1.59 мин. приблизително. Хората, които на 4 април са дали своят вот машинно са се справили за 59 сек., а тези, които не са дали своят вот машинно за минута и 13 секунди, заяви Томов.
Оказва се, че дамите гласоподават доста по-бързо и изкусно от мъжете . Жените са дали своят вот приблизително за 1,01 мин., а мъжете за 1.20 мин. С увеличение на възрастта на хората им би трябвало повече време за гласоподаване. 18-29 годишните са дали своят вот за 56 сек., 30-39 годишните за 51 сек., над 40 годишните за повече време, сподели още Томов.
Съществува висока възможност ЦИК да закупи още 1500 машини за идните избори. В този случай машините биха станали 11 100. Очакваме, че броят на секциите с 300 и повече гласоподаватели няма да е повече от 9400, а броят на машините отвън страната няма да надвиши 300, т.е. ще се окаже, че ще разполагаме с 1400 машини, които да ни разрешат за най- огромните секции да осигурим второ устройство, това са, обаче, ориентировъчни цифри, добави Томов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР