Имаме недоволство от начина, по който функционира коалицията. Не се

...
Имаме недоволство от начина, по който функционира коалицията. Не се
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Коалицията взе да скърца много

Имаме неодобрение от метода, по който действа обединението. Не се съблюдават някои разпореждания на съдружното съглашение, много скърца. Това съобщи в студиото на " Тази заран " по bTV ген. Атанас Атанасов, зам.-председател на Народно събрание и съпредседател на " Демократична България ".

,,Във вторник съм свикал съвещание на националното управление на партията. Ще обсъдим детайлно връзките ни в обединението и най-вероятно ще желаяме среща с управлението на мандатоносителя в лицето на премиера и вицепремиера, тъй като би трябвало да бъдат изгладени някои проблеми'', добави той.

Атанасов обаче акцентира, че това не значи, че " Демократична България " търси пътища да смъква държавното управление. Напротив, считаме, че би трябвало да се подхващат всички дейности в актуалната обстановка да бъде укрепена властта, съобщи той.

Той добави, че решението (б.р. за даване на военно-техническа помощ на Украйна) не е това, което от " Демократична България " са желали.

Ние желаеме доста по-широк мандат на държавното управление да му се развържат ръцете да работи, с цел да може България да поддържа с всичко, което може Украйна. Питайте Българска социалистическа партия от какво се опасяваха да отидат в Украйна, при изискване че гласоподаваха поддръжка за Украйна. Това, което се съдържа в решението на Народното събрание, беше поискано от Зеленски и управлението на украинската страна, сподели още съпредседателят на " Демократична България ".

Атанасов изясни, че точките от решението са разисквани по време на срещата сред украинския президент и българската делегация, която посети страната преди дни.

По думите му изказванието, че България продължава да купува газ от Русия е нечиста сделка на ГЕРБ.

Ценово ще се оправим, даже след юли може да чакаме понижение цените на газа за потребителите, съобщи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР