Имаме много ясна програма за изграждане на нови физкултурни салони

...
Имаме много ясна програма за изграждане на нови физкултурни салони
Коментари Харесай

Фандъкова: Само за 3 г. подновихме половината автобуси в София

Имаме доста ясна стратегия за създаване на нови физкултурни салони и басейни в учебните заведения в столицата. Вече са построени 10 нови физкултурни салона. Това сподели в предаването "120 минути " по БТВ кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила.

По думите й развиването на туризма е от извънредно значение за развиването на столицата. В последните 10 година работихме доста съществено, с цел да сме подготвени да посрещнем повече туристи, и резултатът към този момент е налице. Само за първите осем месеца на 2016 година имаме растеж от 27% на задграничните туристи за – този интервал 1 350 000 посетители от чужбина са посетили София. Инвестирахме доста в културно-историческото завещание, защото такива обекти се харесват на задграничните туристи. Подобрено е и транспортното обслужване на туристите, а и сега работим за възстановяване на осведомителното им обслужване, уточни столичният кмет.

Фандъкова сподели, че се надява ремонтът на площада пред НДК да завърши до края на октомври.

Тя акцентира, че ще има строги наказания за компаниите, които работят некачествено при ремонтите в столицата.

До края на октомври ще завърши ремонтът на бул. "Дондуков ". Следващата година ще бъде реконструирано трамвайното трасе по бул. "Цар Борис " III. Ще бъдат закупени и 13 нови трамвая, заяви кметът на София.

Фандъкова означи, че тази година са ремонтирани 18 км топлопреносна мрежа и за първи път е ремонтиран централен топлопровод. Необходима е реорганизация, остарели са тръбите. На територията на София има над 2000 км тръби. Инвестициите не престават, в това число и в ТЕЦ-ове. Правят се старания, само че мрежата е доста остаряла и амортизирана. Необходими са още доста старания, съобщи градоначалникът.

Кметът на София уточни, че един от главните цели на Столична община е развиването на екосъобразен превоз. 60 рейса на природен газ към този момент се движат по улиците на София. Догодина ще бъдат закупени още 120 нови рейса на природен газ, както и 30 електробуса. Само за 3 година успяхме да подновим 50% от рейсовете, сподели още Йорданка Фандъкова.

Ще се работи и за разширение на видеонаблюдението, добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР