Имаме много повече грип, отколкото имаме Ковид. Имаме грип, който

...
Имаме много повече грип, отколкото имаме Ковид. Имаме грип, който
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Имаме много повече грип, отколкото Ковид

" Имаме доста повече грип, в сравнение с имаме Ковид. Имаме грип, който хората би трябвало да отличават лесничко, когато се разболеят. Обикновено, когато човек се разболее от някоя от респираторните инфекции, признаците са почти идентични. Винаги е имало букет от респираторни вируси, които се случват през зимата, просто в този момент обръщаме малко повече внимание ", означи пред Bulgaria on AIR пулмологът доктор Александър Симидчиев.

Пулмологът разясни, че има два медикамента за грипа, които в случай че се вземат при започване на боледуването, го вършат доста по-леко. За рисковите групи тези лекарства би трябвало да са елементарно налични. Има и профилактика, която се ползва към рисковите групи, тя би трябвало да е необятно позната и употребена.

" Преди Ковид имунизацията за грип беше към 2% от популацията. За Ковид се ваксинирахме към 30% от популацията, в този момент грипната имунизацията е малко повече – към 6-7% от популацията, само че е надалеч от равнищата, които са в развитите страни ", посочи доктор Симидчиев.

Той посъветва да сме по-внимателни, с цел да бъде грипната вълна по-лека и да избегнем национална грипна зараза.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР