Имаме крайно споразумение, което бе подписано с миньорите и енергетиците.

...
Имаме крайно споразумение, което бе подписано с миньорите и енергетиците.
Коментари Харесай

Денков: Имаме споразумение с протестиращите

Имаме извънредно съглашение, което бе подписано с миньорите и енергетиците. Това е началото на много по-подробно разискване.


Подписите стоят под 7 точки, първите 2 са по-експертни. Първите две ще бъдат импортирани на следващия ден в Народно събрание, и ще бъдат гласувани като решения на Народно събрание, с цел да е ясно, че задължението е освен на държавното управление, само че и на партиите, които поддържат това държавно управление.

Това заяви министър председателят Николай Денков след траялата близо 7 часа среща с представители на протестиращите енергетици и миньори, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Разбира се, ще се веселя да се причислят и други в Народно събрание, това е тяхно решение.

Първите две точки всъщност значат, че страната няма да затваря административно никакви централи на въглища, като електрически централи. Тези централи - без значение дали са държавни или частни, имат свободата да работят свободно, и пазарът ще реши кои ще останат. Но наред с това имаме потребност от базови мощности, с цел да е постоянна енергийната система тъй че да няма проблеми с електричеството в България.

Никой, нито държавното управление, нито която и да е от партиите, не може да рискува такова нещо. Така че първите две точки значат, че системата ще работи устойчиво, добави министър председателят. Ще имаме базови мощности, колкото е належащо, с цел да може да работи енергийната система, сподели още министър председателят.

И шестте претенции на протестиращите са на процедура задоволени. Успяхме да стигнем до консенсус, добави Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

Очаквайте детайлности./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР