Имаме интерес да се включим в газовия проект между Египет,

...
Имаме интерес да се включим в газовия проект между Египет,
Коментари Харесай

България с интерес за внос на газ от Египет

" Имаме интерес да се включим в газовия план сред Египет, Гърция и Кипър , защото Египет е евентуален снабдител на природен газ за България . " Това посочи министър председателят Бойко Борисов на срещата си в Кайро с президента на Арабска република Египет Абдел Фаттах Ас-Сиси.

По думите му Египет е измежду постоянните търговски сътрудници на България в региона на Близкия изток и Африканския континент.

Борисов акцентира, че стокообменът сред България и Египет бележи устойчива наклонност към повишаване , като за предходната година е надвишил 1 милиарда $.

Според българския министър-председател е налице към момента необработен капацитет и страната ни поставя старания за в допълнение стимулиране на съдействието за разширение на вложенията.

По думите му би било добре да се обмисли подновяването на активността на Смесената комисия за икономическо, научно и техническо съдействие.

Министър-председателят подчертава върху енергетиката като друга сфера, в която страната ни има предпочитание разговорът да се задълбочи. И добави още нужда от задълбочаване на съдействието в земеделието, превоза и туризма.

Премиерът означи също, че България преглежда Египет като страна с основна роля за постигането на непоклатимост в района на Близкия изток и Африка.

Министър-председателят акцентира, че битката с тероризма, екстремизма и радикализацията е обща идея за България и Египет. Той добави, че страната ни е заинтригувана от развиването на двустранните връзки в областта на правоприлагането, контра-тероризма, битката против трансграничната проведена престъпност и трафика на хора.

Министър-председателят Бойко Борисов изрази вяра градивният разговор по значими за двете страни тематики да продължи и отсега нататък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР