Имаме голям потенциал за съвместна работа в областта на туризма.

...
Имаме голям потенциал за съвместна работа в областта на туризма.
Коментари Харесай

Сръбските туристи предпочитат българските зимни курорти

Имаме огромен капацитет за взаимна работа в региона на туризма. Това е съобщи министърът на туризма Христо Проданов на среща с посланика на Сърбия в София проф. Желко Йович.

Министър Проданов е предложил да се обмисли основаването на взаимни туристически артикули, защото България и Сърбия имат голям брой културни, исторически и стопански сходства. Според него по този метод можем да привличаме туристи от далечни страни, още повече, че един от перспективните подотрасли е поклонническият туризъм, които има сериозен капацитет за развиване.

Министър Проданов е изразил вяра актуалната вълна от COVID-19 да е последна, с цел да можем да се върнем към естествения ни метод на живот и свободно напредване.

Сръбските туристи избират българските зимни курорти, само че съгласно дипломат Йович е наложителна по-засилена рекламна акция на Черноморието ни. „ Нямаме езикова преграда, а това е доста значимо за сърбите “, е безапелационен той. Според него е належащо създаването на общи планове и начинания, с цел да се реализират съответни резултати. Посланикът счита, че би трябвало да се подхващат и стъпки за ускорение на прекосяването на автобусните транспорти през общата ни граница.

Двамата са се споразумели и за образуване на взаимни срещи сред български и сръбски туроператори и представители на туристическия бизнес.

През интервала сред януари и ноемвр предходната година Сърбия е в Топ 10 на туристическите визити от чужденци у нас. Общо 155 369 посетители от прилежащата страна са почивали или са били на екскурзия в България. Но поради пандемичната конюнктура техният брой е намалял на гозишна база с 30.2 на 100.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР